Райнін приймає парад поліцейських на площі Свободи

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 4 серпня 2016, 11:58
4 серпня голова ХОДА прийняв парад Національної поліції в Харкові.
Райнін приймає парад поліцейських на площі Свободи

Перед початком урочистого проходження поліцейських привітали губернатор Ігор Райнін і начальник "главку" Анатолій Дмитрієв. Вітаючи учасників заходу з першою річницею створення поліції, голова ХОДА підкреслив, що реформа правоохоронної системи - одна з ключових як для держави, так і для Харківської області.

«Наша країна впевнено рухається шляхом євроінтеграції, який обрав народ України і відстояв під час Революції Гідності. Наразі ми приводимо роботу правоохоронців до європейських стандартів, залишаючи історії каральну функцію міліції. Нова поліція, девіз якої - «Служити та захищати», впевнено йде на зміну структурам, які віджили своє та негативно оцінюються суспільством, - підкреслив Ігор Райнін. - Поліція повинна служити виключно народу України, захищати конституційні права і свободи громадян».

parad3.jpg

За його словами, поліція Харківщини в подальшому матиме комплексний розвиток: окрім автомобільних та піших патрулів, з’являтимуться велосипедні та кінні, розвиватимуться інші підрозділи.

«Ми - на правильному шляху, маємо алгоритм дій. Сьогодні в поліції служать нові люди, а головне, в них - нова ідеологія служіння суспільству. Впевнений, що за рік ми матимемо набагато досконалішу систему правоохоронних органів на Харківщині», - сказав голова ХОДА.


Впевненість в успішності реформ висловив також глава відділу з питання регіонального співробітництва Консультативної місії ЄС в Україні Удо Моллер, який взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Національної поліції. Він відзначив вдале співробітництво КМЄС з Харківською областю у сфері реформування системи цивільної безпеки.

«Процес реформ у різних регіонах відбувається по-своєму, адже у всіх - різні виклики, - зазначив Удо Моллер. - З кожним днем нашої співпраці ми більш чітко розуміємо, які реформи необхідні такому особливому регіону, як Харківська область, яка прилягає до російського кордону та зони АТО. Досягти цього розуміння вдається завдяки тісній кооперації з керівництвом області та особисто Ігорем Райніним. Результатом цієї співпраці стало відкриття представництва КМЄС у Харкові. Європейський союз гарантує вам підтримку реформ у правоохоронній системі, разом ми досягнемо успіхів».

В ході урочистостей Ігор Райнін вручив державні нагороди найкращім правоохоронцям Харківщини.По завершенню офіційної частини всі гості свята мали змогу побачити показові виступи різних підрозділів поліції Харківщини, в тому числі - кінної поліції, кінологів, велосипедного патрулю тощо. Також для учасників заходу виступили дитячі творчі колективи театру харківського БК Поліції.

comments powered by HyperComments