План по призову на контрактну службу був виконаний на 100%

Четвер, 4 серпня 2016, 16:42
У Харківській області до проходження контрактної служби було залучено близько 600 осіб.
План по призову на контрактну службу був виконаний на 100%

Про це розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін під час прес-конференції, де були підбиті підсумки залучення громадян на контрактну службу. «Основним джерелом є військові комісаріати, – зазначив він, – не тільки по Харківській області, а й по всій Україні. Планове завдання за дорученням Адміністрації Президента для Харківської області склало 400 осіб на липень. Це найбільше планове завдання з усіх областей країни». За словами Калгушкіна, поставлене завдання по Харківській області було виконано на всі 100%.

Він також розповів, що на даний момент іде підготовка до проведення навчальних зборів у Башкирівці. У них має взяти участь близько 600 військовозобов’язаних з Харківської області. «Військовозобов’язані не повинні впадати в паніку, – підкреслив Юрій Калгушкін, – це звичайні військові навчання, які тривають всього десять діб (плюс ще дві на дорогу). На сьогоднішній момент районні військкомати проводять сповіщення військовозобов’язаних».

На даний момент контрактники служать або в учбових центрах, або у військових частинах, якщо вони свого часу проходили військову службу. Крім того, проводиться робота по роз’ясненню та інформуванню щодо різних аспектів контрактної служби. Наприклад, 13 серпня на площі Свободи пройде відповідна інформаційна акція. Від 10.00 до 13.00 там відбуватиметься виставка техніки та озброєння, яке зараз є у розпорядженні військових частин. Калгушкін розповів, що робота з відбору на контрактну службу триває і збройні сили мають бути якісно укомплектовані. Це, за його словами, вкрай необхідно, адже на даний момент ситуація в зоні АТО істотно загострилася.

comments powered by HyperComments