Цього літа пожежі трапляються частіше

Понеділок, 8 серпня 2016, 14:32
Незважаючи на прохолодний початок літа, кількість пожеж за цей період тільки зросла.
Цього літа пожежі трапляються частіше

Про це розповів Ігор Лупандін, начальник відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Головного управління Держслужби по НС України в Харківській області. «У нас червень відзначився осадами у вигляді дощів, які перевищили норму практично для всього літа, – зазначив він, – і виникла думка, що пожежонебезпечний період буле не таким вже серйозним. Але, як свідчить статистика, кількість пожеж не зменшується, а збільшується. У цьому році наші підрозділи (я кажу про виїзди, пов’язані з літнім періодом) виїжджали біля 4 000 разів. Це зазвичай була ліквідація пожеж».

За словами Лупандіна, через пожежі вже загинуло 60 людей. Хоча, як він відзначив, ці цифри менші, ніж за 2015 рік. Близько 1000 осіб змогли отримати необхідну допомогу. «Це були люди, які потребували допомогу через пожежу, – розповів він, – наші хлопці надали їм цю допомогу та виконали свої обов’язки. Це була бойова задача. У нас ніколи не відмінявся бойовий устав, який стоїть на першому місці. Це насамперед збереження людського життя. Щоб врятувати людину, будуть докладатися всі зусилля».

Чимало пожеж трапляється на відкритій території. Нерідко в загорянні ключову роль відіграє не спекотна погода, а людський фактор. Наприклад, за цей період були зафіксовані випадки підпалу сухої соломи на полях, що викликало цілу низку небезпек як для людей, які там мешкають, так і для споруд, що розташовані поруч.

«Наші підрозділи тільки за останні вихідні виїжджали більше дванадцяти разів на тушіння сухої трави, – розповів Ігор Лупандін, – була загроза і для населення, і для об’єктів, які там розташовані. Щоб ви розуміли, для кожного населеного пункту в сільській місцевості стоять газорозподільні станції. У будь-який момент вогонь може перекинутись на суху траву, над якою проходять певні трубопроводи. Також не варто забувати, що вони проходять по відкритій території Харківської області. Тобто, це потребує певної безпеки».

comments powered by HyperComments