Депутати не бажають направити кошти Януковича на оборону країни

Вівторок, 9 серпня 2016, 16:38
Було арештовано 50 мільярдів гривень, які колись належали Віктору Януковичу. За допомогою них можна було покращити обороноздатність країни. Проте вони до сих пір лежать у банках.
Депутати не бажають направити кошти Януковича на оборону країни

Про це розповіли нардепи Тетяна Чорновіл та Іван Вінник під час прес-конференції, присвяченої даному питанню. Вони наголосили, що нагальною проблемою зараз є відсутність належного фінансування оборонної промисловості та зокрема – заводів, що виготовляють зброю та бронетехніку. Її можна було б вирішити, направивши арештовані кошти Януковича на користь даної галузі. Проте законопроект про спецконфіскацію так і не був підтриманий більшістю у Верховній раді.

«Є таке відчуття, що це тільки нам потрібно, – розповіла Тетяна Чорновіл, – голосування так було заблоковане. Причому підстави були брехливими. Немає жодної конструктивної критики. Вона стосувалася хіба що першого законопроекту. Там справді була певна хиба». Чорновіл зазначила, що цей законопроект, зокрема, блокувався Міністром фінансів Олександром Данилюком. Крім того, за її словами, жодна політична сила, яка свого часу більше інших використовувала патріотичні гасла, не підтримала його. Відповідні рішення Чорновіл прирівняла до державної зради.  

За словами спікерів, зараз в медіа іде хвиля дезінформації стосовно Законопроекту про спецконфіскацію. «Особи, які розповсюджують міфи та брехню з приводу проектів, вони кимось профінансовані, – підкреслив Іван Вінник, – в інакшому випадку це зрозуміти неможливо. Ми вже отримали консультації від Ради Європи. Жодних заперечень, жодних порушень прав людини там не існує. Дійсно, необхідно продумати цю абсурдну ситуацію. Коли в державі йде війна, але оборонні підприємства зупинені».

comments powered by HyperComments