Два харківських ВНЗ відзначилися онлайн-активністю

П'ятниця, 12 серпня 2016, 10:33
Національний технічний університет «ХПІ» та Харківський національний університет ім. В.Н.Каразіна увійшли в топ-10 українських вишів за активністю в мережі Інтернет в липні 2016 року.
Два харківських ВНЗ відзначилися онлайн-активністю

Рейтинг, до якого увійшли понад 20 тисяч університетів світу (з них 344 ВНЗ України), опублікований на сайті «Ranking Web of Universities», пише прес-служба міськради.

До першої десятки українських вишів увійшли Київський національний університет ім. Т. Шевченка (1-е місце), НТУУ «Київський політехнічний інститут» (2-е), Сумський державний університет (3-є), Національний університет «Львівська політехніка» (4-е), Національний авіаційний університет (5-е ), Національний університет біоресурсів і природокористування України (6-е), Харківський національний університет ім. В. Каразіна (7-е), Тернопільський національний економічний університет (8-е), НТУ «ХПІ» (9-е) і Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича (10-е).

У ХПІ зазначили, що найбільшу вагу в рейтингу (сумарно 80%) займають показники цитованості вишів в мережі Інтернет та в базі даних «Scopus». Рейтинг також враховує рівень впровадження в університеті політики відкритого доступу до результатів наукових досліджень, навчальних матеріалів, нормативної бази тощо.

Довідка. «Webometrics Ranking of World Universities» - один з рейтингів університетів світу, за яким аналізують ступінь представлення діяльності вишів в інтернеті. Його складають з 2004 року і публікують двічі на рік (в червні-липні і січні). Розробкою рейтингу займається Лабораторія кіберметрікі («Cybermetrics Lab») Національної дослідницької ради Іспанії («Spanish National Research Council», CSIC), яка діє при Міністерстві науки і освіти Іспанії. Результати рейтингу використовуються іншими рейтинговими агентствами, такими як «QS» (рейтинг вишів країн Європи та Центральної Азії), «SCImago», Центр «Євроосвіта» (рейтинг «Топ-200 Україна»), освітній проект «Osvita.ua» (консолідований рейтинг вишів України) та ін.

comments powered by HyperComments