Харківське КП Жилкомсервіс заважає передавати багатоквартирні будинки на баланс ОСББ

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 12 серпня 2016, 16:31
КП Жилкомсервіс збирається затіяти судові розгляди проти 71 вже створених в Харкові ОСББ.
Харківське КП Жилкомсервіс заважає передавати багатоквартирні будинки на баланс ОСББ


Як пише "Восточний Дозор", про це на прес-конференції повідомив журналіст Олексій Кусов.Він повідомив, що до нього з конфіденційного джерела потрапила телефонограма, згідно з якою всі глави районних Жилкомсервіс повинні зібрати інформацію по створеним ОСББ і анкетувати їх.

"Питання в анкетах були і про анкетування в процесі створення, і про інформаційні листи, тобто питання описували поетапно процес створення ОСББ. Отримавши відповіді на ці питання, будь-який юрист може знайти слабкі місця в документах, якщо такі є", - підкреслює Олексій Кусов .
Журналіст зазначив, що ні за підтримки юристів, ні за підтримки депутатів міської та обласної рад, ОСББ, створеному в його будинку, не вдалося вирішити питання з передачею власності з балансу КП Жилкомсервіс на баланс ОСББ.


"Наприклад, в Обленерго для укладення договору вимагають папір від Жилкомсервісу про те, що будинок перейшов на баланс ОСББ. Але такого паперу не існує в природі. На офіційні листи в департаменті ЖКГ приходить відповідь, що дані знаходяться на балансі в Жилкомсервіс. В Жилкомсервіс приходить відповідь, що будинок знаходиться на балансі громади. А громада мовчить. Зараз вже відправлені листи до Києва, голів фракцій ВР і Порошенко з проханням роз'яснити головам профільних міністерств процес створення ОСББ ", - зазначив Олексій Кусов.


На даний момент створені ОСББ очікують прописаний в законодавстві термін 3 місяці з моменту створення, по закінченню якого будинку повинні бути передані з балансу Жилкомсервісу.

comments powered by HyperComments