Громадські активісти бажають знати, які саме роботи проводяться в центрі міста

П'ятниця, 12 серпня 2016, 17:02
Представники різних громадських організацій вже звернулися до міського голови із заявою, де всунули вимогу надати проект реконструкції скверу.
Громадські активісти бажають знати, які саме роботи проводяться в центрі міста

Як відомо, на даний момент проводяться роботи по реконструкції скверу на площі Свободи. Проте у представників громадськості є низка претензій щодо даного питання, адже міська влада проект робіт так і не надала, а рішення щодо їх проведення ні з ким не узгоджувалися. «Більше всього нас вразили дані, які були вказані у віснику державних закупівель, – розповів Ігор Черняк, заступник голови правління ГО «Харківський антикорупційний центр», – ця реконструкція по своїй суті матиме за мету повернення того вигляду, який мав цей сквер до 1962 року. Вона зведеться до того, що зелені насадження приберусь. Буде покладена плитка, будуть поставлені лави і п’ять світильників. І це все буде коштувати 25,5 мільйонів гривень».

Через це представники «Харківського антикорупційного центру», «Зеленого фронту» та координаційної ради Євромайдану звернулися до міського голови із заявою, у якій висунули наступні вимоги: надати їм план проекту реконструкції скверу та на певний час призупинити проведення робіт. «У нас є підозра щодо того, що всі ці кошти можуть витрачатися непрозоро і незрозуміло, – підкреслив Черняк, – і з врахуванням того, що на сьогоднішній день немає проекту, немає договору, що роботи розпочалися раніше зазначеного законодавством терміну – все це ще більше посилює наші побоювання».

Крім того, громадським активістам цікаво, звідки міська влада взяла таку суму грошей. Вони підозрюють, що вартість реконструкції може бути сильно завищеною. Активісти впевнені, що громаді міста просто необхідно втрутитися в цей процес.

 

comments powered by HyperComments