У центральному сквері може взагалі не залишитись дерев

П'ятниця, 12 серпня 2016, 18:22
Активісти висловили побоювання щодо того, що після проведення реконструкції скверу всі дерева будуть спиляні.
У центральному сквері може взагалі не залишитись дерев

Про це вони розповіли під час прес-конференції, присвяченої проведенню реконструкції скверу на площі Свободи. Як було зазначено раніше, активісти незадоволені тим, що план проведення робіт не був узгоджений з представниками громади. Проте не тільки економічний аспект викликає у них занепокоєння – активісти вважають, що після реконструкції всі дерева можуть бути знищені.

«Тут велике значення має екологічний аспект, – підкреслив Ігор Черняк, заступник голови правління ГО «Харківський антикорупційний центр», – стосовно тих зелених насаджень, які там знаходяться. Тут мова йде більш ніж про 100 дерев. Документи свідчать про те, що там жодного дерева не залишиться. Віце-мер Терехов говорить про те, що дерева залишаться. Тому зараз є велика різниця між тим, що засвідчено в документах, і тією позицією, яка виходить з Харківської міської ради».  

Олександр Богданіс, представник ГО «Зелений фронт», зазначив, що Харків – це велике місто з невисоким рівнем екології. Проте міська влада не вважає за потрібне більш дбайливо ставитись до зелених насаджень. Більше того – в наявних документах міськради дерева вимірюються кубометрами, що повністю суперечить європейській практиці, де діє реєстр зелених насаджень. «Це їх ідеологія, – підкреслив він, – але ми не ставимося штучно до дерев. До кожного з них існує індивідуальний підхід… Щодо скверу, то це цілісний комплекс, де є декілька ярусів дерев. Вони підібрані таким чином, що цікаві для спостерігача у будь-яку пору року. Коли відцвітають одні, починають цвісти інші».

comments powered by HyperComments