Пластилінова фантазія. Діти створюють власний анімаційний ролик

П'ятниця, 19 серпня 2016, 10:09
На базі Обласної бібліотеки для дітей працюють відомі івано-франківські мультиплікатори, які навчають юних відвідувачів строювати анімаційні стрічки.
Пластилінова фантазія. Діти створюють власний анімаційний ролик

Мультиплікатори Роман Дзвонковський та Олена Бец працюють разом з діти над створенням анімаційної стрічки. При цьому, їм був представлений широкий простір для польоту фантазії – сюжет ролику, образи та персонажі будуть вигадані самостійно.

«Ми з групою дітей працюємо над створенням маленького анімаційного ролику, який придумали самі діти, – розповів Роман Дзвонковський, – вони озвучать його. Це їх перша робота в стилі «стоп мовшен». Вони з пластиліну роблять кожен кадр, вигадуючи власні історії. Це їх політ фантазії. Я їм дав волю, щоб вони це придумали. Щоб не обмежувати їх якоюсь конкретною історією, наприклад, з казки чи книжки. Щоб дітям було весело. Щоб все, що вони нафантазували – те і втілили. Побачили такого героя, якого вони створили».

Над анімаційним роликом працюють діти від 4 до 12 років. Для такої творчості був обраний пластилін в якості головного матеріалу. І не випадково, адже саме він надає широкі можливості для створення довільних форм.  

«Я не перший раз організовую такі анімаційні школи, – додав Дзвонковський, – не обов’язково це робиться з пластиліну. Але це є ручна робота і тут дуже багато чого задіяно для розвитку дітей. Вона і мислення включає, і візуальне сприйняття. Тому що придумати текст, потім ще його візуалізувати, зробити матеріал, анімувати його – тут багато чого буде задіяно. Це хороший розвиток. Як школа. Тільки там задають нудні завдання, а тут вони все роблять якось веселіше та вільніше».

Мультиплікатори працюють в межах великого проекту «ПогранКульт: ГаліціяКульт», який покликаний сприяти діалогу між Сходом да Заходом країни.

comments powered by HyperComments