Військовий літак і 50 парашутистів: як у Коротичі встановлювали рекорд (ФОТО)

Тетяна Зарубіна  |  Неділя, 21 серпня 2016, 09:25
20 і 21 серпня на аеродромі «Коротич» Харківського аероклубу здійснюються спроби встановлення парашутного рекорду в категорії «Великі формації з перестроюванням», присвяченого Дню незалежності України
Військовий літак і 50 парашутистів: як у Коротичі встановлювали рекорд (ФОТО)

Організаторами масштабного заходу  виступили Харківський аероклуб ім.В.С.Грізодубовой, Національна Гвардія України, Федерація парашутного спорту України та Федерація парашутного спорту Харківської області. Планувалося, що 50 скайдайверів в повітрі зберуться в фігуру, у вільному падінні перебудуються в інший візерунок і покажуть 2 формації. Таким чином, спортсмени перевершать раніше встановлений рекорд в категорії «Великі формації» «50-Way»: подія зафіксовано в 2006 році на аеродромі АНТК «Антонова» в Гостомелі (Київська область). На висоті 5530 метрів 50 парашутистів відділилися від літака АН-72 і зібрали фігуру, яка протрималася 11 секунд.

 

Всі спортсмени, які зареєструвалися в список учасників заходу «Назад в майбутнє" 50-Way », мають категорію« С »з групової акробатики. Для спроб встановити рекорд у парашутистів заплановано по 5 підйомів кожен день. Скайдайвери відокремлюються в рампу військово-транспортного борта АН-72 на висоті близько 6000 м. На роботу у вільному падінні відводиться близько 90 секунд часу.
Для участі в спробах встановлення рекорду на аеродром «Коротич» з'їхалися понад 50 парашутистів з різних куточків України - з Києва, Дніпра, Одеси, Полтави, Івано-Франківська, Запоріжжя та інших міст. Крім основного складу, на дроп-зоні в стані стрибкової готовності - «Альфа-група» - більше 10 спортсменів складають резерв. Фіксують захід у повітрі 2 відеооператора.

 Літак АН-72, який два дні Десантується парашутистів, належить Національній гвардії України. У військовому формуванні поставили завдання по навчанню особового складу та вдосконалення навичок пілотування, - паралельно кілька командирів і штурманів проходять підготовку по посадці на грунтові смуги і зльоту з таких майданчиків.

20 серпня на жаль парашутистам не вдалося виконати задумане, тож спроби встановлення рекорду будуть тривати 21 серпня.

Довідка. АН-72 - багатоцільовий легкий військово-транспортний турбореактивний літак короткого зльоту і посадки. Рік першого польоту - 1977. Літаки сімейства Ан-72 з 1985 року випускалися серійно в Харкові на ХАПО (нині ХДАВП). Побудовано 102 екз. В даний час широко використовується авіакомпаніями в багатьох країнах світу. Має досвід посадок на слизькі і хиткі поверхні.
Крейсерська швидкість - до 600 км / год, максимальна - понад 700 км / год; може брати на борт до 7,5 тонн вантажу. Вміщує на борту до 68 осіб. Використовується для пошукових операцій, перевезення особового складу, як санітарного.Військово-транспортний патрульний Ан-72 на озброєння Національної гвардії Державне підприємство Антонов передало взимку минулого року.
 

comments powered by HyperComments