Юрій Чевордов: Масштаб особистостей визначається масштабом проблем, які їх хвилюють

Неділя, 21 серпня 2016, 08:31
Радник голови Харківської обласної державної адміністрації на своїй фейсбук-сторінці поділився, як губернатору прифронтової області вдалося зрушити два довгобуди і до якої реакції це призвело.
Юрій Чевордов: Масштаб особистостей визначається масштабом проблем, які їх хвилюють

«Коли свого часу, Ігор Райнін очолив Харківську обласну державну адміністрацію і пообіцяв, що добудує станцію метро «Перемога» і органний зал Харківської філармонії, багато хто не сильно в це повірив. Вже скільки до його приходу на посаду, називалося різних дат і скільки термінів було пропущено, що в загальному-то датою більше, датою менше. Але ближче до закінчення будівництва, все вже прекрасно розуміли, що дотисне. Все буде побудовано. Що об'єкти будуть здані. Область працювала, місто працювало, держава допомагала», — йдеться у пості Юрія Чевордова.

Він нагадує, що історія цих двох об'єктів дуже довга і складна. Обидва об'єкти будували нпонад 10 років, періодично роботи зупинялися через брак фінансування.

«Всі прекрасно пам'ятають, в якому стані перебувала наша область в 2014 році. Про яку філармонії тоді можна було говорити? Але, тим не менш, в 2015 році Ігор Райнін переконав керівництво країни виділити необхідні кошти з державного бюджету для завершення фінансування обох будівництв, в 2016-му фінансування продовжилося. На будівництво органного залу філармонії також виділили додаткове фінансування з обласного бюджету. В результаті обидва об'єкти відкрили до Дня Незалежності України», — пише радник голови ХОДА.

Він наголошує, що відкриття цих об’єктів — проміжний етап. Окрім подальшої розбудови метро і добудови великої зали філармонії, робитимуться дороги та інша інфраструктура. В планах — значна кількість проектів на користь області.

«Я бачив, з яким задоволенням Петро Порошенко, слухав концерт у філармонії і як він радів тому, що Харків успішний і розвивається. Це було щиро, і усі це побачили. Бачив очі Арсена Авакова, який абсолютно щасливий, спілкувався вчора зі своїми друзями і однодумцями. Бачив сльози хвилювання Юрія Янко на сцені, а так само в залі — любителів класичної музики, які багато років чекали на цю подію», — поділився враженнями Юрій Чевордов.

За його словами, Ігор Райнін вже думає про наступні об'єкти, які «треба буде робити дуже швидко, тому, що робити ще, насправді, дуже багато».

«Бачив я і тих віртуальних персонажів, які складали небилиці про пофарбований асфальт, непрацюючі туалети в філармонії і щось ще, настільки дрібне і смішне, що приділяти особливу увагу цим фантазіям сенсу немає. Але згадати про них все одно варто. У тому контексті, що в черговий раз переконуюся, що масштаб особистостей визначається масштабом проблем, які їх хвилюють і які вони обговорюють. Їх масштаб ми усі побачили», — резюмував радник губернатора.

comments powered by HyperComments