У Харкові відкрили перше у світі представництво Асоціації міст-володарів Призу Європи

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 22 серпня 2016, 16:55
За участю іноземних делегацій сьогодні, 22 серпня,у Харкові відкрили перше Регіональне представництво Асоціації міст-володарів Призу Європи
У Харкові відкрили перше у світі представництво Асоціації міст-володарів Призу Європи

В урочистому заході взяли участь представники Німеччини, Іспанії та Польщі. Зокрема мер міста Жерона висловила своє захоплення сьогоднішньою подією : «Ми забрались тут,тому що ми об’єднані метою слідувати однаковим ідеалам, однаковим європейським цінностям – справедливості, толерантності, діалогу. Ми усі готові зробити Європу краще,готові працювати на добробут Європи. З того моменту,як стало відомо що у 2016 році Приз Европи отримає Жерона, ми провели дуже велику роботу з населенням»,- зазначила представниця Іспанії.

Віце - мер Ігор Тєрєхов розповів, що така подія означає для Харкова: « Це дуже велика честь і велика відповідальність для нас. Ми показуємо приклад для інших міст по створенню таких центрів. Я впевнений, що ми будемо проповідувати європейські цінності для усіх харків’ян та жителів нашої славної України,- зазначив Тєрєхов.

Асоціація міст-володарів Призу Європи об’єднує європейські міста, які отримали цю найвищу нагороду ПАРЄ, що присуджується за розвиток європейських цінностей та міжнародне співробітництво. Харків із 2011 року веде активну роботу в рамках асоціації і входить до її президії. До асоціації входить нині 72 міста.

Такі відзнаки органам місцевої влади за особливі досягнення в галузі європейської інтеграції присуджують лише один раз. В Україні Приз Європи має наразі тільки Харків, який отримав його 2010 року.

Асоціацію міст-володарів призу Європи було засновано в місті Удіне (Італія) 25 березня 1984 року. Це добровільне об'єднання всіх міст, які були удостоєні призу Європи. Мета створення асоціації полягає у встановленні тісніших зв'язків між її членами, сприянні обміну інформацією та ініціювання дискусій серед міст-володарів призу Європи. Призом Європи нагороджуються міста і муніципалітети, які мають видатні заслуги у встановленні взаєморозуміння між націями і народами та розвитку ідеї мирної Європи. Кожного року ПАРЄ нагороджує призом один або два міста або муніципалітети. На сьогодні членами Асоціації міст-володарів Призу Європи є 72 міста.

Протягом останніх чотирьох років в Асоціації головувала Анкара, а президентом Асоціації був мер Анкари Меліх Гекчек.

comments powered by HyperComments