Просто дістань телефон. У Харкові з’явилася перша таблиця з QR-кодом

Вівторок, 23 серпня 2016, 21:41
Сьогодні на Дзеркальному струмені була відкрита перша в місті таблиця з QR-кодом.
Просто дістань телефон. У Харкові з’явилася перша таблиця з QR-кодом

QR-код дозволить всім охочим отримати більш детальну інформацію щодо тієї чи іншої архітектурної пам’ятки. Для цього достатньо просто навести на неї свій телефон. «Сьогодні ми відкрили першу таблицю з QR-кодом туристичних перлин міста Харкова, – розповіла Юлія Згурська, начальниця відділу розвитку туристичної інфраструктури та іміджевих проектів департаменту міжнародного співробітництва, – QR-код дозволяє харків’янам та гостям міста отримати інформацію щодо того чи іншого об’єкту, просто відсканувавши його. Інформація подається шістьома мовами – українською, російською, французькою, китайською, англійською та німецькою».

Заплановано, що до кінця поточного місяця в місті з’явиться ще сім таких таблиць. Їх мають розмістити на Успенському та Благовіщенському соборах, пам’ятнику Шевченку, Держпромі та Будинку зі шпилем. Як зазначила Юлія Згурська, ідея оснастити місто власними QR-кодами виникла завдяки одному студентському проекту.

«Туристам буде комфортніше почувати себе в місті, де вони можуть самостійно, використавши QR-код, отримати інформацію про туристичний об’єкт, – розповіла вона, – крім того, ці таблиці дозволять нам отримати статистичну інформацію. Тобто інформацію про тих, хто відскакував цей код. Вона буде направлятися до сервера».

comments powered by HyperComments