Пожежа в Куп'янському районі знищила близько тисячі тонн сіна та майже не ліквідувала ферму

Середа, 24 серпня 2016, 17:50
У селі Глушківка Куп'янського району на території одного з фермерських господарств загорілися сіно і солома в скиртах
Пожежа в Куп'янському районі знищила близько тисячі тонн сіна та майже не ліквідувала ферму

Як повідомляє прес-служба облуправління ДСНС, повідомлення про пожежу в полі надійшло на номер «101» о 00:37. З повідомлення стало відомо, що горіло сіно та солома у скиртах.

До місця виклику було направлено 2 пожежно-рятувальних підрозділи ДСНС на автоцистернах у складі 11 рятувальників. На момент їх прибуття вогонь встиг охопити 6 скирт розміром 8 на 40 метрів кожна. В них зберігалось близько 1000 тонн грубих кормів. Площа пожежі склала 1500 кв.м. Існувала загроза розповсюдження полум’я на будівлі ферми та літній загін для великої рогатої худоби фермерського господарства.

Окрім підрозділів ДСНС, до гасіння пожежі були задіяні місцева пожежна команда селища Курилівка та 4 одиниці сільськогосподарської техніки. Завдяки злагодженим та оперативним діям рятувальників разом з аграріями було врятовано господарчі споруди, майно і рогату худобу фермерського господарства.

О 01:40 пожежу було локалізовано. Рятувальники й досі вживають заходи щодо повного припинення процесу горіння. Ймовірною причиною пожежі є занесення відкритого джерела вогню. Сума заподіяних збитків наразі встановлюється. Жертв та постраждалих немає.

comments powered by HyperComments