У СІЗО почнуть пускати торгівельні мережі, а засуджені будуть утримуватись окремо- в Україні тривають реформи

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 25 серпня 2016, 15:28
У Харкові експерти обговорили впровадження реформ у Державну пенітенціарну службу України
У СІЗО почнуть пускати торгівельні мережі, а засуджені будуть утримуватись окремо- в Україні тривають реформи

Зустріч, присвячена обговоренню цього важливого питання, відбулася у стінах Харківського регіонального інституту державного управління.На зустрічі були присутні представники пенітенціарної служби, перший проректор академії Пенітенціарної служби Олександр Олійник, координатор проектів проектів Хельсінсської спілки Володимир Галай. Під час зустрічі фахівці та експерти провели відеоконференцію з Києвом, та іншими містами України, такими як Дніпро, Полтава, Львів, Черкаси.  Обговоренню підлягали такі важливі питання, як то скорочення бюрократичного аппарату державних структур, зміни у нарахуванні заробітної платні, кількості пільг і вислуги. За словами Наталі Мелюхової, реформа перш за все націлена на якісні зміни особового складу усіх кримінально - виконавчих служб.

Юрій Орел, доцент кафедри державного управління, перш за все зосередив увагу на важливих питаннях таких,як утримування неповнолітніх, та їх мотивація до злочину: " Перш за все я маю дослідження, що доводять - підлітки, які скоюють злочини, мають рівень неохідних гормонів нижчий за середній у 2-3 рази. Тож необхідно враховувати не тільки вплив середовища та проблеми соціалізації, але  і фізичний стан дитини",- зауважив Юрій. Також експерт наголосив, що при виконанні покарань необхідно враховувати дифференціацію між віком, та характером злочину людини.

Серед інших питань, обговорили і необхідність змін у забезпеченні затриманих. Так, від колег з інших областей пролунали пропозиції пускати до обслуговування СІЗО великі торгівельні мережі, що поліпшить якість товару та надасть можливість купувати затриманим продукти за адекватною ціною у тюремних магазинах. Зокрема,у подальшому фахівці будуть працювати над можливістю, коли родичі засуджених можуть преераховути гроші на їх картки, та таким чином підтримувати близьких.

Окремою важливою темою є кількість працівників на 100 затриманих. Засловами експертів з Києва, законом предбачається, що кількість співробітників не може перевищувати 30 відсотків від кількості  в'язнів.

У подальшому фахівці мають надію на плідну співпрацю  між різними регіонами України.

 

 

 

comments powered by HyperComments