Переатестація поліції не проходить належним чином

П'ятниця, 26 серпня 2016, 15:11
 Про свої претензії щодо переатестації поліції розповіли представники ГО «Громадський контроль діє».
Переатестація поліції не проходить належним чином

Як відомо, 9 серпня в Харківській області стартувала третя хвиля переатестації Національної поліції. Проте сам процес був непрозорий. Про це розповіла Кароліна Інгінова, яка була членом відповідної комісії з лютого поточного року.

Як виявилось, поліцейських неможливо перевірити за допомогою телеграфу. Керівництво навіть просило не відправляти своїх працівників на таку перевірку, мотивуючи це тим, що відповідного обладнання просто немає. Також Інгінова поскаржилась на непрямий тиск з боку керівництва поліції.

«Тобі кажуть: цей слідчий такий як всі, – розповіла вона, – в ньому немає нічого особливого. І ніхто не каже, що бере хабарі. Рідко хто чесно про це говорить. І, відповідно, це ніяк не доведеш, адже немає поліграфу чи якихось правдивих доказів. Можна або вірити на слово громадським діячам, які надають якісь свідчення щодо того, що хтось з тих поліцейських не хабарник. Або не вірити. Бо це знову може бути підставою».

За її словами, у членів комісії зараз зв’язані руки. Корупціонери, які набрали високі бали, можуть уникнути звільнення, просто подавши скаргу до апеляційної комісії. Роман Линник, голова ГО «Громадський контроль діє», у свою чергу додав, що правоохоронці, що вважають своє звільнення незаконним, подають позови до Адмінсуду. Тому пообіцяв, що якщо вони залишатимуться на старих посадах, то члени організації подаватимуть позови до суду. Навіть якщо не вдасться добитися бажаного результату, відповідний піар буде забезпечений.

comments powered by HyperComments