ГО «Громадський контроль діє»: «Суд продовжує покривати сепаратистів»

П'ятниця, 26 серпня 2016, 18:00
Київський суд затягує кримінальні справи стосовно сепаратистів, а судові засідання досі схожі на фарс.
ГО «Громадський контроль діє»: «Суд продовжує покривати сепаратистів»

Про це розповіли представники ГО «Громадський контроль діє» під час своєї прес-конференції. За їх словами, на фоні судової реформи можна спостерігати просто парадоксальні судові справи.

Олександр Блажко, заступник голови організації, згадував про випадок, що трапивися в Дергачах. Тоді двоє п’яних приятеля влаштували бійку, у результаті якої один з них отримав незначні травми.

«Була, як то кажуть, банальна бійка з ножовим пораненням, – зазначив він, – людина їде до лікарні. Через три дні її випускають. Ви розумієте, які то були ножові поранення, якщо випустили через три дні? Він пише заяву на свого кривдника і через три дні його саджають».

Нападник потрапив до СІЗО. Його звинувачують в замаху на вбивство. Згодом там опинився і сам постраждалий. І хоча свідки стверджували, що жодного замаху не було, у прокуратурі та суду стосовно цього є інша точка зору. Обидві сторони конфлікту вже півроку знаходяться в СІЗО. Справа затягується. І все тому, що за умовно-дострокове звільнення не був сплачений хабар. Спікери зазначають, що в країні не відбулося жодних зрушень і судові процеси досі схожі на фарс.

Чимало претензій у членів організації і до Київського районного суду. Вони зазначили, що в ньому знаходиться обласне Міністерство внутрішніх справ, фіскальна служба та СБУ.

«Це всі ті репресивні органи, які займаються відкриттям та закритим кримінально-процесуальних сепаратистських справ, – наголосив Роман Линник, голова ГО «Громадський контроль діє», – всі справи, що стосується сепаратистів, вони підслідні СБУ. І тому їх розглядає Київський районний суд».

Представники організації підкреслили, що там просто затягують справи сепаратистів. Вони впевнені, що існують певні домовленості Київського районного суду з захистом таких відомих сепаратистів, як Лариси Чубарової (Терези), Ігнатія Кромського (Топаза), а також Єгора Логвінова, Спартакка Головачова та Юрія Апухтіна.

comments powered by HyperComments