Харківщина — рекордсмен за кількістю аграрних вишів

Ганна Старкова  |  Субота, 27 серпня 2016, 14:11
З переїздом в область Луганського національного аграрного університету в області стало чотири вузи сільськогосподарського напряму.
Харківщина — рекордсмен за кількістю аграрних вишів

За словами директора Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолія Бабічева, вступна кампанія в усіх вказаних вишах пройшла нормально.

«Склалася не дуже приємна ситуація в нашій державі, яка не вирішена на сьогоднішній день. Безумовно, треба було рятувати вищі навчальні заклади. Таким чином Луганський аграрний університет опинився у нас. Слава богу, що він залишився. Слава богу, що є викладачі, професура, студенти переїхали. Ми зберегли цей вуз. Але, безумовно, для Харківської області це дуже непросто. Ми маємо три сільськогосподарських вузи. Жоден регіон України більше не має. І з'явився четвертий. Дуже довго думали, як взагалі три університети об'єднати, навіть, пам'ятаєте, об'єднували колись, потім в результаті роз'єднали. Конкуренція шалена. Але є бажаючі поступати з Луганської області, Донецької, є і Харківській», — зазначив директор Департаменту науки і освіти ХОДА.

Переміщений виш в області намагаються усіляко підтримувати, розповів Анатолій Бабічев, вишукувати варіанти за умови обмежених ресурсів. «Вузи повелися благородно, як і Міністерство освіти. Ми змогли надати і навчальні площі, і гуртожитки, для проживання студентів. Безумовно, хочеться більшого і кращого. Треба займатися і розвитком бази, і поліпшенням умов проживання для студентів і, напевно, непогано було мати щось своє. На сьогоднішній день головне завдання — зберегти цей вуз, дати певні гідні умови для його роботи, щоб він зміг просто розвиватися. А в подальшому вже будемо дивитися, як з цією справою вчинити. Я вважаю, то це політично важливо залишити бренд цього університету — що він є, що він живий, що знаходиться в Харківській області, і наукові процеси, навчальні там відбуваються. Думаю, що цей рік пройде успішно. А далі вже будемо думати про розвиток», — зазначив чиновник.

За даними портала osvita.ua, за напрямом «Аграрні науки та продовольство» у Харкові можна навчатися у зооветеринарній академії (ХДЗВА), університеті харчування та торгівлі (ХДУХТ), аграрному університеті ім. Докучаєва (ХНАУ), університеті сільського господарства ім. Василенка (ХНТУСГ), університеті міського господарства (ХНУМГ) та торговельно-економічному інституті КНТЕУ. Втім, наприклад, спеціальність «Агроінженерія» є тільки в ХНТУСГ, а «Агрономія» — в ХНАУ.

Повне інтерв'ю з директором Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолієм Бабічевим читайте в авторській рубриці шеф-редактора Медіагрупи «Дозори» Ростислава Касьяненка «Справжня Розмова».

comments powered by HyperComments