Юлія Світлична - вже без п'яти хвилин губернатор - Р.Касьяненко

Понеділок, 29 серпня 2016, 16:02
Призначення Райніна і перехід на нову посаду Ложкіна - це просто ротація в команді Адміністрації Президента. Про це пише на своїй сторінці в Facebook Ростислав Касьяненко, видавець Медіа-групи «Дозори», шеф-редактор сайтів «Справжня Варта» та «Східний Дозор».
Юлія Світлична - вже без п'яти хвилин губернатор - Р.Касьяненко

За його словами, це «не зовсім звільнення старого і призначення (чомусь несподіване для багатьох) нового глави АП», адже Ігор Райнін - це «абсолютна креатура самого Ложкіна».

Коментуючи прогнози окремих експертів про те, що призначення Райніна на місце Ложкіна «прогнозоване, але ще не вирішене», що «указ вже на столі у Порошенко, тільки поки що він не може зняти ковпачок з ручки, щоб підписати» і т.п ., видавець «Дозорів» відкидає версії про можливе губернаторство Ігоря Котвицького і Віктора Суботіна.

«Під час візиту Президента до філармонії експерти дійсно могли зустріти там людину, «яка спроектувала з нуля бізнес-імперію Авакова». Але це не привід вважати його кандидатом в губернатори. Можете запитати хоча б у Ігоря Балути - кандидатура Котвицького обговорювалася в якості його наступника. Однак за формальними ознаками він ще тоді не пройшов. А згідно з новим законом «Про держслужбу» шансів у нього ще менше. Якщо під молодоолігарха не перепишуть, як під Луценко, цілий закон. Що теоретично можливо, але малоймовірно», - пише Р.Касьяненко.

За його словами, згідно з тим же законом, перший заступник голови ХОДА може виконувати його обов'язки в разі чого як завгодно довго.

«А тепер згадайте, хто представляв Світличну в травні цього року на цій посаді. Правильно, Ложкін. Невже комусь незрозуміло, що схема реалізована сьогодні, була змодельована не вчора? А ще тоді, навесні, коли після формування нового Кабміну Ложкін активно почав збиратися у відставку», - вважає журналіст.

Що ж стосується Віктора Суботіна, то видавець «Дозорів» згадує його бізнес-партнера Олексія Логвиненко. Останнього не один раз бачили з Райніним під час візиту Президента. Ті, хто має гарну пам'ять, пам'ятають, хто пройшов із ложі за президією великого залу ХОДА і сів в перший ряд за хвилину до того, як звідти вийшли Порошенко, Ложкін та новий губернатор, якого перші двоє представили в цьому статусі присутнім.

«І якщо вже Світлична, а не Суботін є першим віце-губернатором, то з якого такого переляку гендиректор Турбоатому є «найбільш вірогідним» кандидатом?» - ставить риторичне запитання Р.Касьяненко.

Він пише, що до офіційного оголошення про відставку Бориса Ложкіна залишаються лічені години, а то й хвилини (Президент зробить це сьогодні під час засідання Національної Ради реформ). При цьому, за словами Касьяненко, Юлія Світлична буде не тільки в.о. голови ХОДА, а й головним кандидатом на конкурсі голів ХОДА, організованому Адміністрацією Президента.

"Це - без п'яти хвилин губернатор, залишилися формальності» - резюмує він, посилаючись на надійне джерело в АП.

Нагадаємо, двома днями раніше Росіслав Касьяненко в своєму блозі на cайті "Восточный Дозор" повідомив, що в кріслі керівника Адміністрації Президента Бориса Ложкіна змінить голова ХОДА Ігор Райнін.

Також сьогодні з'явилася інформація про те, що Юлія Світлична буде призначена Представником України в Конгресі регіональних влад Ради Європи - Указ Президента буде опублікований найближчими днями.

comments powered by HyperComments