Харківщина повністю готова до нового навчального року - Анатолій Бабічев

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 29 серпня 2016, 15:43
Харківська область повністю забезпечена підручниками
Харківщина повністю готова до нового навчального року - Анатолій Бабічев

Директор Департаменту науки та освіти ХОДА Анатолій Бабічев розповів, що проблем з підручниками немає, а школи повністю готові до нового навчального року: «Влітку ніхто не відпочивав, ми важко працювали. У цьому році 24 тисячі першокласників підуть в школу. Дуже цікава концепція нової початкової школи, основна мета концепції - децентралізація питань. Основна мета - щоб дітям було цікаво вчитися», - розповів Анатолій. Він окремо уточнив, що Харків лідирує в Україні: «В минулому році ми були єдиним регіоном, який випередив Київ. Ми перший раз посіли перше місце на Олімпіаді з української мови.

Що стосується підручників,  в цілому, проблем з підручниками немає. Залишається питання по 4-7 класам, але протягом  вересня воно буде вирішено», - розповів Анатолій Бабічев.

Віктор Круглов, директор видавництва "Ранок", розповів: «Ми багато в чому випереджаємо Київ. 90 відсотків усіх книг друкуються в Харкові, і практично всі підручники друкуються в Харкові. Без якісного підручника хорошого навчального процесу не буде. Раніше ми постійно доводили, що не може бути одного підручника з одного предмету".

Він уточнив, як раніше вирішувалося питання допуску видавництв до видання підручників: «За часів Табачника це вирішували кілька чиновників. Бюджет держзамовлення - це орієнтовно 300 млн гривень. Нікого не цікавило, яка у них якість. Починаючи з 2015 року ми переконали зробити реальний конкурс підручників. Нас вибрали 1 701 000 учнів. Зараз закінчується розвозка по районам, і до 31 серпня підручники будуть у школах. Віктор продемонстрував підручники нового формату – вони мають м’яку обкладинку, великий формат, вони на 20 відсотків легші і дешевші, ніж більш традиційні. До кожного підручника можна скачати відео лекції, аудіо файли, тести.

Анатолій Бабічев зазначив – майбутнє за планшетами й електронними підручниками. Але є застереження від Міністерства охорони здоров’я – це велике навантаження на учня.  Тож поки що школярі будуть користуватися паперовими підручниками.

 

 

 

comments powered by HyperComments