Харківські податківці викрили шахрайську схему з митними платежами

Понеділок, 29 серпня 2016, 17:34
В рамках операції «Кордон-2016» співробітниками податкової міліції Харківської області було встановлено групу осіб, які організували незаконну діяльність щодо ввезення на територію України товарів із заниженням митної вартості.
Харківські податківці викрили шахрайську схему з митними платежами

Як повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан, кримінальне провадження було відкрито за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів).

За попередньо розробленою схемою, імпортовані товари відразу після ввезення неофіційно реалізовувалися за готівкові кошти громадянину Туреччини, який зареєстрований як фізична особа-підприємець. При цьому, використовуючи низькі індикативи вартості на товар, вони надавали до митного оформлення рахунки-фактури із заниженою митною вартістю.

В результаті проведених обшуків в місті Харків було виявлено та вилучено майже 60 тисяч гривень готівкою в національній та іноземній валюті, комп'ютерна техніка, реєстраційні та фінансово-господарські документи, що свідчать про незаконну діяльність, а також майже 2,5 тисячі мішків бавовни на суму понад п'ять мільйонів гривень.

Наразі слідчі дії тривають.

comments powered by HyperComments