Постріляти з лука, поборотися на мечах і взяти участь у фотоконкурсі можна на фестивалі у Верхньому Салтові

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 30 серпня 2016, 15:30
Під Харковом відбудеться фестиваль древньої культури Аланів – «Перлини Слобожанщини: Верхній Салтів. Аланські витоки»
Постріляти з лука, поборотися на мечах і взяти участь у фотоконкурсі можна на фестивалі у Верхньому Салтові

Організатори стверджують – фестиваль буде дійсно унікальним.  На гостей чекає можливість постріляти з лука, спробувати автентичну кухню, послухати древню музику. Охороняти дійство будуть Нацгвардійці і поліція, а для відвідувачів вже розроблені спеціальні карти проїзду.  Як розповів Андрій Шейнін, директор БО «Благодійний фонд "Харків з тобою",  з учасниками фесту спілкуватимуться справжні археологи: «Наша головна мета – привернути увагу до цих місць. Ми знаємо, що алани – це майже як Трипільска культура для нас». За словами організаторів, про хазарів ми всі знаємо ще з підручників, але культура аланів на сьогодні потребує більш детального вивчення. Тож у рамка фестивалю буде проведена спеціальна музейна конференція, на якій фахівці будуть вирішувати долі саме малих музеїв.

Програма Фестивалю складається з таких частин:

1) показово-розважальна: турнір лицарів або показові виступи реконструкторів та спортсменів «аланської гри», спортивні змагання за призи від спонсорів фестивалю.

2) освітньо-розважальна: екскурсії по археологічнім розкопкам, показ музейної експозиції (на час проведення фестивалю - тимчасове поповнення експозиції з архіву Харківського історічного музею), науково-популярні розповіді про історію територій Верхнього Салтова та Слобожанщини з точки зору «рубіжності» цього міста; обговорення теми на круглому столі "Культурно-археологічна спадщина Слобожанщіні - тіні незабутих предків"; обговорення можливий шляхів розвитку музейної справи.

3) розважальна: виступи музична груп з елементами етно-стилю; демонстрація науково-популярних кінострічок з історії Слобожанщини.

Результат пошуку зображень за запитом "фестиваль перлини слобожанщини"

4) фотоконкурс "Перлина Слобожанщини очима фотографа".

До участі в фестивалі запрошуються усі бажаючі. Вхід вільний. Час проведення: 10 вересня 2016 р., субота – День фізичної культури і спорту України, День українського кіно.
Місце проведення: с. Верхній Салтів.

comments powered by HyperComments