Спортивні комплекти будуть передані в школи по всій області - Ю. Світлична

Четвер, 1 вересня 2016, 12:00
1 вересня т.в.о. голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична взяла участь у святкових лінійках у Краснокутському ліцеї та Колонтаївській загальноосвітній школі.
Спортивні комплекти будуть передані в школи по всій області - Ю. Світлична

У 2016 році в перший клас ліцею в селищі Краснокутськ пішли 79 малюків, до Колонтаївської школи прибуло 13 першокласників.

«Святкова лінійка 1 вересня дає вам можливість переступити поріг знань, - звернулася до краснокутських школярів Юлія Світлична. - Частина з вас сьогодні прийшла в школу вперше, для частини це буде останній навчальний рік, наприкінці якого ви здасте ЗНО. Вам цього року потрібно буде добре попрацювати над собою, щоб домогтися максимальних результатів і вступити саме до тих вишів, до яких ви прагнете. Цього я вам бажаю. Будьте старанними, працьовитими. Навчання - це праця, воно ніколи не дається легко. Але отримані знання знадобляться вам у житті».

Завдяки спільній роботі Харківської облдержадміністрації з міжнародними організаціями на 1 вересня в школи керівництво області приїхало не з порожніми руками. Партнери забезпечили дітей подарунками, серед яких - нові тенісні столи, мати, баскетбольні кільця, комплекти м'ячів.

«Такі спортивні комплекти - всього їх 25 - будуть передані в школи по всій області», - повідомила Юлія Світлична.

Вона також зазначила, що цього року вдалося виділити кошти на ремонти шкіл Краснокутського району - в селах Качалівці та Пархомівці й селищі Дублянка, а також - на ремонт Краснокутського центру дитячої та юнацької творчості.

Начальник відділу освіти району Олена Медяник повідомила, що цього року до шкіл Краснокутчини прийшли 205 першокласників, випускатимуться в 2017-му 117 учнів. Загалом у районі навчається 2327 дітей, тут працюють 14 шкіл та 10 дитячих садків.

«Цього року в нас пройшло багато капітальних і поточних ремонтів у закладах освіти, кошти на ці цілі були виділені з обласного бюджету, - зазначила Олена Медяник. – Зокрема відремонтовано внутрiшню систему опалення в качалiвськiй школi, триває ремонт у пархомiвськiй школі, закiнчується – в дублянськiй. За підтримки Юлії Світличної нам вдалося оновити також і матеріальну базу: було придбано новий сучасний кабінет фізики для школи в Пархомівці та виробниче обладнання для їдалень».

«Усі разом крок за кроком ми будемо домагатися результатів, - підкреслила керівник ХОДА. - Сфера освіти Харківської області розвивається. І розвивають її працьовиті, наполегливі люди. У першу чергу - вчителі, працю яких складно переоцінити. Бажаю вам вступити в новий рік з ентузіазмом і з ентузіазмом його закінчити. Дітлахам - успіхів і позитивних оцінок. Батькам - здоров'я та терпіння».

comments powered by HyperComments