Палац у Шарівці планують реконструювати

Понеділок, 5 вересня 2016, 11:44
Шарівський палацово-парковий комплекс потребує ухвалення відповідної стратегії розвитку. Таке переконання висловив перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко у ході засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму.
Палац у Шарівці планують реконструювати

На його думку, ця пам’ятка архітектури та містобудування національного та місцевого значення має величезний потенціал, щоб стати одним з провідних туристичних об’єктів Харківської області.

За словами керівництва обласного комунального підприємства «Знахідка», на балансі якого знаходиться палацово-парковий комплекс «Садиба», низка перешкод гальмує розвиток об’єкту. 

З пропозиціями щодо усунення цих перешкод в.о. директора ОКП «Знахідка» В.Попова звернулася до постійної  комісії. Особливої уваги, говорить вона, потребує вирішення питання належного пристосування природних територій, об’єктів культурної спадщини для відвідування їх туристами, забезпечення інфраструктурного облаштування.

Для отримання коштів, які можна буде спрямувати на розвиток палацово-паркового комплексу, планується запровадити перелік  платних  послуг. Зокрема, за відвідування території «Садиби», проведення групових та індивідуальних екскурсій, сприяння організації культурно-масових заходів, концертів, фестивалів, виставок, театрально-музичних постановок. 

Загалом депутати  висловили свою підтримку ініціативам, спрямованим на розвиток та реконструкцію палацово-паркового комплексу, повідомляє прес-служба облради.

comments powered by HyperComments