У мерії Харкова відхрещуються від розбазарювання земель

Середа, 7 вересня 2016, 13:39
Підстав стверджувати про втрату бюджетом міста чималих коштів і необхідність повернення прокуратурою шести гектарів землі у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького немає, заявляють у мерії.
У мерії Харкова відхрещуються від розбазарювання земель

Про це сказано у роз'ясненні Юридичного департаменту міськради з приводу інформації, поширеної обласною прокуратурою у ЗМІ про те, що прокуратура повернула місту землю біля парку Горького вартістю 350 млн. грн.

«Рішення міської ради від 25.11.2009 №275/09, яке Харківська місцева прокуратура №1 оскаржувала в суді у 2015 році, скасовано Харківською міською радою ще у 2010 році (рішення №33/10 від 22.12.2010). За цим рішенням припинено право власності ЖБК на земельні ділянки та скасовано державні акти на право власності на землю, що підтверджується також.

Рішенням господарського суду Харківської області від 29.10.2015 у справі №922/3304/15 припинено провадження у справі в частині позовних вимог прокурора про визнання рішення міської ради 2009 року незаконним та повернення ЖБК земельних ділянок до земель запасу міста, оскільки ці земельні ділянки не передавались за актом приймання-передачі, не зайняті ЖБК, є вільними від будівель та споруд і як зазначив у своєму рішенні суд: «Харківська міська рада не позбавлена можливості користуватися та розпоряджатися вказаними земельними ділянками».

Таким чином, Харківською міською радою на момент звернення прокурора з позовом до суду було вжито всіх необхідних та передбачених на той час діючим законодавством заходів щодо припинення права власності ЖБК на земельні ділянки та подальшого розпорядження ними згідно діючого законодавства, а тому підстави стверджувати про втрату бюджетом міста немалих коштів та змушення прокуратурою повернути шість гектарів землі не відповідають дійсності», - сказано у роз'ясненні Юридичного департаменту.

comments powered by HyperComments