Курсанти Нацгвардії постріляли з гранатомету і показали навички ведення бою

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 7 вересня 2016, 15:37
Курсанти Національної Академії Національної гвардії України провели чергові навчання на полігоні у Башкирівці, Чугуївського району
Курсанти Нацгвардії постріляли з гранатомету і показали навички ведення бою

Під час проведення практичних навчань молоді бійці мали змогу постріляти з БТР 4Є, БТР 80, 12.7 мм "Утес", РПГ та інших видів автоматичної зброї, яка є на озброєнні у Національної гвардії. Під час стрільби курсантам потрібно було поцілити в мішень - уявний танк, при цьому прикриваючи спину свого товариша.

На стрільбищі займались курсанти, які проходять прискорений курс навчання – всього один рік. Це контрактники, які вже мають цивільну вищу освіту і хочуть здобути військове звання офіцера.

Ось що розповів про своє навчання курсант, який вчиться за такою программою: «Наше навчання нічим не відрізняється від того, що триває 4 роки. Повністю усі курси стрільб, тактичної та вогневої підготовки. Це дозволяє у майбутньому виконувати бойові завдання якісно».

Ілля Беленчук, курсант, поділився своїми враженнями: «Стрільба з гранатомета включає мішень номер 13, ціль - танк. Мені потрібно було влучити два рази. Я стріляв як гранатометник і як помічник гранатометника. Здав на відмінно».

Навчання за прискореною програмою передбачає комплексні польові виїзди на два тижні, коли курсанти можуть у повній мірі здобути навички стрільби. Саме бойові дисципліни займають у курсантів близько 80 відсотків навчального плану. Як розповів заступник начальника кафедри командно-штабного факультету, головна ціль – навчити курсантів як діяти саме у нетипових та надзвичайних ситуаціях, адже як стріляти та поводитися зі зброєю курсанти вже знають.

Нагадаємо, нещодавно на полігоні 92-ї окремої механізованої бригади в Башкирівці пройшли тактичні навчання з елементами бойової стрільби, які відвідав президент Петро Порошенко.

Фото автора, прес- служба Нацгвардії

comments powered by HyperComments