Військові спеціальності стають дедалі популярнішими

Середа, 7 вересня 2016, 20:26
Областний військовий комісар Юрій Калгушкін заявив, що цього року до військових вишів поступили більше абітурієнтів.
Військові спеціальності стають дедалі популярнішими

«Вступна кампанія вже була завершена, – зазначив Юрій Калгушкін, – і до вищих навчальних закладів було зараховано 192 курсанта. У Харкові та області найбільш популярним військовим вишем є Харківський університет повітряних сил. Сюди на навчання поступило 106 осіб».

Меншою популярністю користуються інші навчальні заклади. Так, до Одеської військової академії поступило 13 осіб, до Військового інституту Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка – 15, на факультет військової підготовки НГУ ХПІ – 22, на військовий факультет Юридичної академії ім. Ярослава Мудрого – 14.

За словами Юрія Калгушкіна, в цих вишах готують спеціалістів та офіцерів. Він також зазначив, що кількість охочих отримати військову спеціальність зросла порівняно з попередніми роками. Конкурс був великий, на одне місце претендували 2 особи. За його словами, всі вони розуміють, куди ідуть навчатися, а отже, готові згодом служити в зоні АТО.

Крім того, військовий комісар розповів, що наразі йде підготовка до загальновійськових зборів: «Зараз почалися збори 92 ОМБ на загальновійськовому полігоні в Коротичі. Харківська область є основною областю, яка комплектує 92-гу бригаду. На збори привертаються військовозобов’язані. Це в першу чергу люди, які були призвані по мобілізації».

Під час зборів за військовозобов’язаними зберігається середня заплата та робоче місце. Підприємства, де вони працюють, мають отримувати компенсацію від Міністерства оборони. Крім того, кожному з них буде сплачуватися мінімальна заробітна плата. Військовозобов’язані будуть забезпечені необхідною формою та проживанням, на них розповсюджується той самий соціальний пакет, що й на військових. 12 вересня пройдуть перші збори. Взяти в них участь зголосилося навіть більше людей, ніж було заплановано».

Як повідомляла «Справжня варта», 1 вересня стартував призов на військову службу. Цього разу план для Харківської області становить 1125 чоловік.

comments powered by HyperComments