Чого слід очікувати від нового театрального сезону

Середа, 7 вересня 2016, 21:50
Стало відомо, як пройде новий театральний сезон Харківського академічного театру опери та балету, а також яких новинок слід очікувати шанувальникам мистецтва.
Чого слід очікувати від нового театрального сезону

Про це розповіли керівники ХАТОБу під час своєї прес-конференції. За їх словами, 9 вересня буде відкритий 141-й театральний сезон, який стартує з відомої балетної постановки «Лебедине озеро». В той час проходитиме традиційний фестиваль «СхідOPERA». Під час всього сезону мешканці міста можуть побачити балет «Маленький принц», поставлений за творчістю Антуана Сент-Екзюпері, мюзикл «І знову відважний Робін ...», балет «Пер Гюнт», трагедію «Флорія Тоска». Не залишаться без уваги й найменші глядачі – в програмі також передбачена низка спектаклів для дітей.

Також керманичі ХАТОБу мають намір привернути увагу молоді. Для цього, зокрема, буде поставлений незвичайний спектакль «365», який буде цікавим для глядача будь-якого віку. «Я, як режисер, глядач та актор, люблю театр «Прекрасні квіти», – розповів Армен Калоян, головний режисер ХАТОБу, – мені до вподоби їх напрям. Він називається «театральний футуризм». Ми хочемо його перенести на оперну сцену. Цей спектакль незвичайний. Він про життя. Люди можуть пізнати власні життєві ситуації».

Завершення театрального сезону, яке відбудеться в липні, обіцяють зробити масштабним. 25 липня глядачі побачать оперу «Мазепа» Чайковського, прем’єра якої приурочена до 330-ї річниці з дня народження гетьмана. Олег Орищенко, генеральний директор ХАТОБу, розповів, що постановка потішить своєю широкомасштабністю та розмахом

comments powered by HyperComments