У центрі міста просто неба відбувся симфонічний концерт

Четвер, 8 вересня 2016, 10:11
Репетиція Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» пройшла ввечері 7 вересня на площі Архітекторів біля станції метро «Архітектора Бекетова».
У центрі міста просто неба відбувся симфонічний концерт

Перша спроба дати концерт під відкритим небом у оркестра була 19 травня, але тоді через дощ його довелося скасувати. Тому вчора у музикантів був своєрідний дебют. Керував оркестром головний диригент Запорізької філармонії В'ячеслав Редя.

«Наша мета - познайомити вас з оркестром і запросити всіх на відкриття сезону. Класична музика - це не масова культура, яку нам підносять на телебаченні, не концерт під фонограму, за який ми ж і платимо гроші. Симфонічний оркестр відрізняється живим і неповторним виконанням. Якщо твори Баха, Моцарта, Рахманінова пройшли через століття, значить, це сучасна музика, близька кожному», - зазначив В'ячеслав Редя.

Музиканти виконали для хаків'ян "Третю симфонію" Каміля Сен-Санса і "Дивертисмент" Жака Ібера.

Зазначимо, що відкриття концертного сезону 2016-2017 рр. відбудеться 9 вересня в ДК Поліції (вул. Жон-Мироносиць, 13), початок - о 19:00. Більш детальну інформацію можна дізнатися за тел.: 750-85-13; 706-17-16.

comments powered by HyperComments