Яблучний пленер – користь і для душі, і для тіла

Четвер, 8 вересня 2016, 13:20
10 вересня в музеї Г.С. Сковороди відбудеться цікава культурна подія – яблучний пленер AppleInAir.
Яблучний пленер – користь і для душі, і для тіла

«Яблучний пленер – це яскрава подія, яка проходить у музеї Григорія Сковороди, – розповіла Олена Рибка, заступниця директора музею Г.С. Сковороди, – на фоні прекрасного парку, в якому ростуть чудові яблучні плоди. І одним із елементів цього фестивалю є створення арт-об’єктів із яблук, такої яскравої візуальної картини».

До уваги гостей фестивалю – різноманітні арт-об’єкти із яблук, конкурси, ігри, розваги для дітей, майстер-класи, а також концертна програма за участі харківських вишів. «Кожен студент, від першого курсу до п’ятого, знає, хто такий Сковорода, – зазначила Наталія Грицаненко, директорка Молодіжного центру ХНПУ ім. Г.С. Сковороди, – у нас дуже багато колективів, які мають у своєму репертуарі його твори. Та і школу вони проходять сковородинівську. У нашому виші працюють композитори, які пишуть власні твори. І в цьому році нам пощастило брати участь в пленері».

Не обійдеться тут без нових знань. Для гостей буде підготовлена освітня програма «Дерево пізнання», присвячена творчості Григорія Сковороди, а також образу яблука та яблуні у світовій та українській культурі. Крім того, відвідувачі можуть не тільки отримати нові знання, а й потішити власні гастрономічні смаки. Спеціально до пленеру будуть приготовлені пироги, яких має вистачити на всіх охочих. Родзинкою свята стане найбільший яблучний пиріг. Організатори сподіваються, що колись вони зможуть побити рекорд України.

Свято обіцяють зробити яскравим та цікавим. Організатори наголошують, що воно буде корисним як для душі, так і для тіла.

comments powered by HyperComments