Автор рок-гімну України дасть концерт у Харкові

Четвер, 8 вересня 2016, 17:40
15 вересня у Харкові відбудеться сольний концерт Микити Рубченка у супроводі народно-симфонічного оркестру.
Автор рок-гімну України дасть концерт у Харкові

Про свій творчий проект та ідею самого концерту розповіли музиканти під час своєї прес-конференції. «Ми дуже довго готувалися до цього заходу, – розповів Микита Рубченко, – у нас дуже осмислена програма. Є римейки української музики. Ми відійшли від традиційного року, як це було в рок-гімні України та інших синглах. Трохи пом’якшивши звучання, ми дали більше волі іншим музичним стилям. І головне, що ми це все синтезуємо зі світловим шоу. В результаті людина може повністю заглибиться в атмосферу концерту».

За словами Рубченка, світлові ефекти дозволять кожному глядачу побачити власну картину. При чому незалежно від того, яке місце в залі він займає. Для деяких це буде загальний план, для інших – погляд зсередини. Під час концерту музиканти будуть орієнтуватися на канони класичної музики. «Ми в душі рок-н-рольники, але все рівно у нас є консерваторський багаж, – підкреслив музикант, – він вплинув на те, що ми влаштовуємо класичний концерт вже сучасної епохи. Для нас це абсолютно новий досвід. І кожна нова репетиція – це маленьке відкриття. Нам дуже подобається те, що виходить».

За задумом музикантів, кожна пісня матиме максимально контрастне звучання. Так концерт вже точно не перетвориться на монотонний шум. Інструментарій був розширений. «Програма справді дуже цікава, – розповів цимбаліст Михайло Кужбиї, – і ми постаралися, щоб українські інструменти – цимбали та бандури – використовували не тільки як фольклорну складову. Ми стараємося використовувати їх на рівні з іншими інструментами. Ми хочемо позиціонувати їх як сучасні. Щоб вони влилися в даний жанр музики».

Сам концерт відбудеться 15 вересня ККЗ «Україна» о 19.00. В програмі – авторські музикальні композиції, інструментальні інтерпретації українських національних пісень та хітів таких відомих гуртів, як The Beatles, Queen та U2.

comments powered by HyperComments