Без нудьги та буденщини. ФРІ знову запускає «Вуличний університет»

Субота, 10 вересня 2016, 16:08
Молодіжна організація Фундація регіональних ініціатив запустила цикл пізнавальних лекцій, які проходитимуть просто неба.
Без нудьги та буденщини. ФРІ знову запускає «Вуличний університет»

Вуличний університет – це проект, який одночасно відбувається в десяти різних містах України. У Харкові такий захід проходить вже другий рік поспіль. Він являє собою низку відкритих лекцій, які можуть послухати всі охочі. «Сьогодні тема нашої зустрічі – це розвиток міста, – розповіла Христина Доценко, організаторка заходу, – тобто, урбанізація. Ми розповідаємо про проекти, які так чи інакше впливають на розвиток Харкова. Наприклад, сьогодні у нас в гостях був спікер зі Слов’янської теплиці. Він розповідав про ініціативи, які там зародились. У нас також є спікери, які поділяться досвідом своїх організацій. Будуть розповідати, як робити якійсь соціальні проекти, що можуть піти на користь місту».

Цього разу спікери розповідали про урбанізацію та запуск відповідних проектів у Харкові. Крім того, учасників «Вуличного університету» чекав інтерактив, ситуативні вправи та обговорення. Наприклад, одна з лекцій була присвячена системі соціальних опитувань серед молоді, яку курує організація ЮНІСЕФ. «І я хочу розповісти людям, які сприймають саме неформальні методи освіти, – зазначила спікерка Людмила Нікітіна, – мені здається, що це один з найкращих варіантів. Не просто прийти до університету і почути: «От є такий напрямок діяльності. Давайте, підключайтеся!». Ці люди вже підготовлені, вони сприймають цю інформацію, вони більш активно до неї долучаються».

За її словами, Україна на сьогоднішній день знаходиться на етапі свого становлення. І тому зараз так важливо виявити всі больові точки суспільства. «Ми в країні постійно щось реформуємо, але якщо подумати, то ми не знаємо, що робимо, – стверджує Людмила Нікітіна, – я вважаю, що це дуже хороша ідея: спочатку виявити ці больові точки. І цей напрямок діяльності допомагає здійснити це для молоді. Молоді люди в майбутньому будуть створювати власні проекти, будуть брати участь в управлінні державою, в  розвитку економічного і соціального життя. Тому дуже важливо на даному етапі доносити до людей, що вони несуть відповідальність за те, що відбувається в їх місті та країні».  

«Вуличний університет» проводиться раз на рік. Тільки у Львові та Дніпропетровську такі заходи відбуваються більш регулярно. Заплановано, що в Харкові, поки ще тримається тепла погода, відкриті лекції будуть проходити раз на два тижні. Там можна буде послухати різноманітні доповіді стосовно знакових подій у світі, науці та бізнесі.

comments powered by HyperComments