У Харкові діти презентували англомовну версію «Абетки моєї країни України»

Вівторок, 13 вересня 2016, 15:18
У книжці діти розповідають про Україну й відповідають на складні питання щодо ситуації в нашій країні, зокрема щодо подій на Донбасі.
У Харкові діти презентували англомовну версію «Абетки моєї країни України»

Презентація відбулася в Харківській обласній бібліотеці для дітей. Головні учасники проекту «Абетка моєї країни України», які неодноразово презентували Україну на доволі високому європейському рівні, живуть в місті Миколаївка Слов’янського району Донецької області.

«У квітні 2014 року це місто було окуповано проросійськими сепаратистами, внаслідок чого за три місяці діти на рівні з дорослими відчули на собі життя в умовах окупації та жахіття цієї війни за незалежність України, - розповідають організатори проекту. - Звідси виникло бажання докласти максимум зусиль для збереження миру не тільки в Україні, але й на Землі, та ідея продовжити реалізацію проекту у форматі міжнародної ініціативи світового порозуміння «Починаємо будувати світ без війни».

Про свою мотивацію щодо участі у проекті розповіла відвідувачам бібліотеки наймолодша його учасниця – 11-річна Ольга Попова. У квітні 2013 року дівчинка презентувала проект в Німеччині і Брюсселі. У грудні 2013 року була учасником відеоконференції з центральним офісом ХДС в Берліні. У грудні 2014 року виступила одним із засновників міжнародної ініціативи «Починаємо будувати світ без війни», брала участь в прес-конференціях, телепрограмах  телеканалів України та в телепрограмі каналу «АRD» ФРН.

«Певним підсумком реалізації цієї ініціативи на сьогодні є видання оновленого варіанту «Абетки моєї країни України» англійською мовою - «The A-B-C of my motherland Ukraine», над якою працювали учні з 10 областей України, - зазначають у бібліотеці. - Крім Харкова, у створенні книги взяли участь діти з Києва, Львова, Тернополя, Донецької області, Рівного, Полтави, Одеси і Дніпра. Кожній букві у цій абетці  відповідає символ, традиція, культурне явище або деталь історії нашої держави з пояснювальним текстом. Також порушена і тема подій на Донбасі з точки зору дітей».

За словами автора і засновника проекту Олександра Помиткіна, цей проект передбачає естафету написання таких абеток у інших країнах та обмін ними.

«Така цікава мирна ініціатива, з якою виступили діти України, заслуговує на особливу увагу і здобула підтримку у дітей інших країн, - сказав під час презентації Олександр Помиткін. - «Абетка моєї країни України» сприятиме налагодженню дружніх стосунків між народами. Успішно реалізуючи цей проект, Україна матиме шанс привернути до себе увагу та сформувати позитивний імідж на міжнародній арені, оскільки в Європейському Союзі до дітей та їхньої думки ставляться з повагою». 

comments powered by HyperComments