Обшуки в Харкові: у депутата вилучили 300 тисяч доларів

Четвер, 15 вересня 2016, 19:20
Всього в Харкові йдуть обшуки в 120 місцях.
Обшуки в Харкові: у депутата вилучили 300 тисяч доларів

Під час обшуків у одного з депутатів Харківської міської ради знайшли 300 тисяч доларів. Про це 15 вересня повідомив на брифінгу генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає Укрінформ.

"Перша велика сума при обшуках у Харкові - один з депутатів міськради, засновник житлового кооперативу" Ермітаж ". Вилучено 300 тисяч доларів. Ми порахували, що це велика сума, яка навряд чи покривається доходами слуги харківського населення", - сказав Луценко.

Крім того, генпрокурор заперечує політичну складову обшуків. "Будь-які звинувачення в політизації процесу відкидаю", - заявив Луценко.

За словами генпрокурора, основі місце обшуків - Харківська міськрада. Також проводиться приблизно 120 обшуків на території приміщень і місць проживання осіб, підозрюваних у створенні злочинної організації, що розкрадала землю в особливо великих розмірах.

Особливих проблем при проведенні обшуків немає, все проходить законно і спокійно, запевнив Луценко.

Нагадаємо, у Харкові вранці 15 вересня проходили обшуки в готелі «Національ», де проживає мер Геннадій Кернес, в будівлі Харківської міськради і в будинку народного депутата Михайла Добкіна. Пізніше з коментарів самого М.Добкіна стало відомо, що в його будинку обшук не проводився, так як житло народного депутата є недоторканним.

Обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн. Як повідомив «Справжній Варті» прокурор Харківської області  Юрій Данильченко, «протягом цього та минулого років органами прокуратури області пред'явлено 118 позовів про повернення комунальних земель, переданих Харківською міською радою у власність псевдокооперативам, вартістю 3,7 млрд. грн., загальною площею понад 547 га».

comments powered by HyperComments