Жінки можуть розраховувати на мою підтримку – Ю.Світлична

П'ятниця, 16 вересня 2016, 08:53
У Харківській області планують провести Всеукраїнський форум жінок.
Жінки можуть розраховувати на мою підтримку – Ю.Світлична

Реалізацію цієї та інших актуальних ініціатив обговорили на засіданні круглого столу «Гендерні стереотипи: «Залишити не можна зламати», де ставимо кому?»

На запрошення організаторів заходу в ньому взяла участь керівник області Юлія Світлична.

Учасницями засідання стали представниці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, бізнесу та громадянського суспільства Харківщини. Під час круглого столу підняли питання забезпечення рівних прав та можливостей жінок в Україні, обговорили причини дискримінацій та умови досягнення гендерної рівності.

Вагому частину дискусії було присвячено питанню «Жінки у суспільстві», зокрема були підняті проблеми сучасного ринку праці та дискримінації жінок. Також розглянули питання «Бізнесвумен: міфи і реальність», «Освіта як ресурс подолання дискримінації», «Жінки у політиці».

У ході засідання його учасниці та експерти напрацювали план реалізації низки заходів, метою яких є подальше сприяння у всебічному розгляді, висвітленні та вирішенні актуальних гендерних питань. Зокрема, було запропоновано провести восени цього року Всеукраїнський форум жінок. Також учасниці круглого столу відзначили в якості одного з пріоритетів спільної роботи організацію в Харківській області жіночого клубу, метою діяльності якого стане сприяння самореалізації ініціативних, амбітних жінок.

З пропозицією підтримати реалізацію визначених проектів учасниці заходу звернулися до Юлії Світличної.

«Можете розраховувати на мою підтримку, – запевнила в.о. голови ХОДА. – Я готова підключати і народних депутатів, і міжнародні представництва та організації. Тому багатовекторному руху, який є сьогодні, необхідно надати єдиний курс розвитку, та сконцентрувати всі зусилля на реалізації цього курсу».

Юлія Світлична запропонувала учасницям заходу створити координаційну раду, завданням якої стане розробка пропозицій для формування подальшої стратегії.

«Мені також імпонує ідея організації Всеукраїнського форуму жінок. Я готова включитися до цього процесу та виступити провайдером по інших регіонах країни», – відзначила керівник ХОДА.

comments powered by HyperComments