Автомобілістам Харківщини пропонують побути без автівок

Понеділок, 19 вересня 2016, 19:13
У Міжнародному дні без автомобілів (World Car-Free Day), який проходить 22 вересня, щороку беруть участь близько 100 мільйонів людей у понад півтори тисячі міст світу.
Автомобілістам Харківщини пропонують побути без автівок

Девіз цього дня: «Місто як простір для людей, простір для життя».

У Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження України вважають, що проведення Дня без автомобілів дозволить не тільки поліпшити екологічну ситуацію в країні та сприятиме формування відповідального ставлення до навколишнього середовища, але й стане ефективним заходом енергоефективності в транспорті та важливим елементом інтегрованої політики сталого енергетичного розвитку як держави, так і окремих громад.

На думку фахівців Держенергоефективності, при належній організації таких заходів до 2020 Україна зможе досягти щорічної економії енергії в розмірі більше 20 тис. т.н.е.

Уперше День без автомобіля провели в 1973 році в Швейцарії: уряд країни у зв’язку з паливною кризою закликав громадян відмовитись від машин на чотири дні. У 1997 році першу загальнонаціональну акцію провела Великобританія. У 1998 році акція «День без автомобіля» пройшла у Франції. А вже у 2001 році до руху офіційно приєднались більше тисячі міст у 35-ти країнах світу, в тому числі в Канаді, Бразилії та Японії.

З 2002 року під егідою Єврокомісії щорічно з 16 по 22 вересня проходить Європейський тиждень мобільності (The European Mobility Week), кульмінацією якого є «День без автомобіля».

comments powered by HyperComments