Харків'ян запрошують на безкоштовні екскурсії храмами міста

Вівторок, 20 вересня 2016, 09:14
Реєстрація на екскурсії в рамках міжнародного проекту «Дні європейської спадщини» проходить у Харкові з 19 по 22 вересня.
Харків'ян запрошують на безкоштовні екскурсії храмами міста

Дні європейської спадщини - це загальноєвропейська ініціатива, офіційно заснована Радою Європи в 1991 році. Мета проекту - привернути увагу жителів і гостей міста до культурної спадщини та її ролі у розвитку сучасного суспільства. Основною ідеєю заходу є відкриття і огляд зазвичай закритих або маловідомих пам'яток, щоб привернути увагу громадськості до їхньої історичної та архітектурної цінності.

Цього року Харків вдруге приєднується до проведення Днів європейської спадщини. Для всіх бажаючих в якості об'єктів показу обрані храми кількох релігійних конфесій, де будуть організовані презентаційно-екскурсійні програми для гостей і жителів Харкова, в тому числі представників дипломатичних та консульських установ.

Так, екскурсії пройдуть 25 вересня в Харківській соборній мечеті (вул. Ярославська, 31) з 10:00 до 11:00, кількість місць у кожній групі - до 20 осіб; Харківській хоральній синагозі (вул. Пушкінська, 12) з 11:00 до 12:00, кількість місць в кожній групі - до 40 осіб; у Свято-Покровському чоловічому монастирі (вул. Університетська, 8/10) з 12:00 до 14:00, кількість місць у кожній групі - до 40 осіб; у Римсько-католицькому кафедральному соборі Успіння Пресвятої Діви Марії (вул. Гоголя, 4) з 15:00 до 16:00, кількість місць в кожній групі - до 40 осіб.

На всі екскурсії необхідно зареєструватися на сайті kharkiv-travel.com, там же можна дізнатися всі подробиці і додаткову інформацію щодо кожного з об'єктів.

Участь у всіх заходах - безкоштовна.

comments powered by HyperComments