ХОДА об'єднала грантові проекти та програми міжнародної допомоги в одному ресурсі

Середа, 21 вересня 2016, 10:31
В ХОДА створили єдиний ресурс для розміщення інформації про всі грантові проекти і програми міжнародної допомоги.
ХОДА об'єднала грантові проекти та програми міжнародної допомоги в одному ресурсі

Нюанси реалізації проекту комунікативної платформи «GrantsLife» обговорили в ході зустрічі керівника області Юлії Світличної з делегацією міжнародних організацій, фондів, гуманітарних місій і програм, що працюють на території Харківської області.

За інформацією в. о. голови ХОДА, комунікативна платформа «GrantsLife» включає механізми обміну актуальною інформацією між представниками міжнародних організацій, центральними та місцевими органами влади і потенційними реципієнтами про стан впровадження проектів і програм на території України, а також нові напрямки діяльності та грантові пропозиції.

«Наша пропозиція – координація зусиль для загальної обізнаності. У нас є запит з боку громадських організацій про створення єдиної площадки, яка б містила інформацію про всі грантові пропозиції та міжнародні проекти, доступні для організацій Харківської області. Така платформа дасть всім можливість для самореалізації та подальшого розвитку, - пояснила Юлія Світлична. – Я думаю, у реалізації цього проекту зацікавлені всі сторони – як донори та фонди, так і представники органів влади та громадянського суспільства. Ми налаштовані на конструктивну роботу».

Директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Вікторія Бєлявцева пояснила, що на новому інформаційному ресурсі у кожного міжнародного партнера буде свій особистий кабінет, в якому організація буде розміщувати інформацію про актуальні проектних пропозиції, так і про хід реалізації вже діючих проектів на території Харківської області. Громадські організації та активісти зможуть на одному сайті знайти всю цікаву для них інформацію за різними напрямами.

Платформа розроблена Департаментом з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» для підвищення ефективності реалізації проектів і програм та координації міжнародної допомоги. Зараз платформа працює в тестовому режимі, офіційна презентація відбудеться в рамках VIII Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який відбудеться у Харкові 23 вересня.

comments powered by HyperComments