Ю.Світлична та посол США домовилися про реалізацію в області антикорупційного проекту

Четвер, 22 вересня 2016, 19:13
22 вересня відбулася зустріч в.о. голови ХОДА Юлії Світличної з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Марі Йованович.
Ю.Світлична та посол США домовилися про реалізацію в області антикорупційного проекту

«Новий проект дасть можливість отримувати гранти всім громадським організаціям Харківщини для реалізації антикорупційних програм, а також пропонувати механізми щодо покращення співпраці, налагодження роботи органів місцевого самоврядування та органів державної влади», - зазначила Юлія Світлична в ході спільного брифінгу з Марі Йованович.

Керівник області повідомила, що презентація проекту відбудеться 23 вересня в рамках VIII Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!».

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович поділилася, що їй приємно знову повертатися до Харківської області. Вперше в нашому регіоні вона побувала десять років тому. За її словами, в останні роки тут відбулося багато позитивних змін.

«Я чекаю на те, щоб більше розповісти про новий проект, який ми запускаємо разом з облдержадміністрацією. Буде оголошено конкурс пропозицій щодо того, як ефективно подолати корупцію. І я закликаю всіх, хто зацікавлений, ділитися своїми ідеями, як зробити так, щоб поліпшити підзвітність і відповідальність державних органів при виконанні ними своїх обов'язків. Це є фундаментом будь-якої ефективної політичної системи», - сказала Марі Йованович.

Юлія Світлична нагадала, що між Харківською облдержадміністрацією та посольством США був підписаний меморандум про взаєморозуміння, який передбачає співробітництво у всіх сферах діяльності. Також було підписано план спільних дій, що спрямовані на боротьбу з корупцією.

«Ми вдячні за ту підтримку, яку надають нам Сполучені Штати Америки, в тому числі - Посольство США в Україні. Завдяки цьому ми можемо впроваджувати реформи, які ініційовані Президентом України Петром Порошенком, і низку регіональних реформ, які демонструють кожному мешканцю Харківської області, як може змінюватися система, перетворюючись з незрозумілої в абсолютно прозору, доступну та якісну», - зазначила керівник ХОДА.

Марі Йованович повідомила, що в ході свого візиту до Харківської області ознайомилася з роботою одного з найбільших промислових підприємств регіону - ПАТ «Турбоатом». Посол США в Україні відзначила високий рівень менеджменту підприємства.

«Мені приємно було почути, що кілька американських компаній тісно співпрацюють з «Турбоатомом». І я докладу максимум зусиль, щоб це співробітництво розвивалося та набирало обертів», - сказала Марі Йованович.

Також Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні в ході брифінгу поділилася враженнями від спілкування з керівництвом області.

«Мені було дуже приємно поспілкуватися з Юлією Світличною, яка має хорошу репутацію в США. Було дуже корисно і приємно почути, що відбувається в Харківському регіоні, які проводяться реформи і який це має вплив на життя простих людей», - сказала Марі Йованович.

comments powered by HyperComments