Співробітництво Харківської області з Китаєм реалізовується в реальні контракти – Ю.Світлична

Четвер, 22 вересня 2016, 22:05
22 вересня в.о. голови ХОДА Юлія Світлична провела переговори з представниками керівництва провінції Хейлунцзян Китайської Народної Республіки, які прибули в Харків для участі в Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»
Співробітництво Харківської області з Китаєм реалізовується в реальні контракти – Ю.Світлична

«У нас з провінцією Хейлунцзян налагоджено надійне співробітництво, яке на сьогодні реалізовується в реальні контракти та пропозиції для бізнесу. Різні органи державної влади вже кілька разів відвідували Харківську область, і ми мали можливість представити наш промисловий потенціал для ознайомлення. Вже одне харківське підприємство уклало контракт на кілька мільйонів доларів із Китайською Народною Республікою. Тому початок покладено, сподіваюся, що це дасть хороший імпульс для подальшого розвитку», – зазначила Юлія Світлична.

Перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко зазначив, що цього року участь у Міжнародному економічному форумі візьмуть чотири делегації з КНР.

«Крім делегації провінції Хейлунцзян, також будуть присутні делегація представників посольства КНР в Україні, група Китайської торгової асоціації, з якою завтра керівник області Юлія Світлична підпише угоду про співпрацю, та китайські бізнесмени, які працюють у Харківській області, – повідомив Віктор Коваленко. – Хочу також акцентувати увагу на результатах нашої спільної роботи. Уже місяць в Харківській області працює інвестиційна кампанія з Харбіна, яка має намір розмістити виробничі потужності з переробки сільгосппродукції та працювати у сфері АПК».

Керівник делегації, заступник голови Постійного комітету Зібрання народних представників провінції Хейлунцзян КНР пан Ху Шиїн подякував керівництву Харківської області за запрошення взяти участь в економічному форумі. Він також повідомив, що делегація провінції пробуде в Харкові кілька днів і відвідає Великий Слобожанський ярмарок, який відкриється 24 вересня.

«Останнім часом налагоджені добрі дружні стосунки між Харківською областю та провінцією Хейлунцзян, чому значною мірою сприяли візити до нашої провінції делегації вашого регіону, – сказав Ху Шиїн. – Ми вважаємо найбільш перспективними напрямками співробітництва галузі сільського господарства та промисловості, а також науки й техніки. Впевнений, що Міжнародний економічний форум повинен стати додатковим майданчиком для розвитку наших відносин».

Представник провінції Хейлунзцзян зазначив, що приїхав до Харкова з низкою конкретних пропозицій щодо співпраці, які передбачають зокрема розробку та підписання додаткових договорів між керівництвом регіонів.

«Ми готові взяти в роботу всі ваші пропозиції та вже до наступної зустрічі підготувати необхідні документи для підписання», – запевнила Юлія Світлична.

comments powered by HyperComments