Взимку харківські двори буде прибирати нова техніка (фото)

П'ятниця, 23 вересня 2016, 16:46
У Харкові закупили на 17 мільйонів гривень нової снігоприбиральної техніки для прибирання у подвір'ях.
Взимку харківські двори буде прибирати нова техніка (фото)

Як повідомив директор Департаменту житлового господарства міськради Роман Нехорошков, 19 сучасних тракторів українського виробництва будуть взимку чистити внутрішньоквартальні дороги, тротуари і двори Харкова.

За словами фахівців, ця техніка потужна, в ній покращена кабіна, освітлення, гарний доступ до двигуна, і в цілому вона більш комфортна для роботи, ніж попередня. До нової техніки також купили обладнання - відвали, щітки, піскорозкидувачі.

«З урахуванням того, що минула зима була складною, були рясні снігопади, з ініціативи мера Геннадія Кернеса було виділено фінансування в розмірі 17 мільйонів гривень, і ми закупили нову техніку. Вона надійшла в серпні і зараз проходить обкатку. Я впевнений, що з новими машинами ми покращимо якість прибирання снігу», - зазначив Роман Нехорошков.

За його словами, техніку розподілять по семи районах міста, які обслуговує КП «Харківблагоустрій» (інші два райони обслуговує інша компанія).

Також директор департаменту повідомив, що комунальне підприємство запрошує на роботу фахівців, які можуть керувати такою технікою.

«Заробітна плата стабільна. Крім того, є низка пільг, які ми пропонуємо нашим робочим», - повідомив директор Департаменту житлового господарства.

За словами головного інженера КП «Харківблагоустрій» Андрія Ворвуля, на балансі підприємства є й техніка білоруського виробництва, яку закупили торік. Ці трактори, які очищають територію від снігу, більш маневрені і можуть проходити у дворах з вузькими внутрішньоквартальними дорогами. 

За словами головного інженера, також цього року придбали вантажний автомобіль МАЗ місткістю 15 кубометрів піску або піщано-сольової суміші. До слова, в місті вже заготовлено 60% піску. Крім того, закупили грейдери для роботи в приватному секторі, які вирівняли вже тисячі кілометрів території і продовжують працювати за заявками мешканців приватного сектора.

У планах Департаменту житлового господарства на наступний рік - закупити причепи для тракторів для вивезення листя, дробарки, дев'ять автомобілів «Газель» для КП «Харківспецбуд».

comments powered by HyperComments