Європейці високо оцінили проект реконструкції Харківського зоопарку

Понеділок, 26 вересня 2016, 13:53
Проект реконструкції Харківського зоопарку був представлений Європейській асоціації зоопарків та акваріумів (EAZA).
Європейці високо оцінили проект реконструкції Харківського зоопарку

Як повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, презентація пройшла в Белфасті (Північна Ірландія) на з'їзді цієї організації, в якому взяли участь близько 800 осіб.

«Свої проекти представили різні країни - Грузія, Вірменія, Чехія, Польща, Ізраїль, Палестина та інші. Ми ж представили проект реконструкції Харківського зоопарку, і він отримав позитивні відгуки і найвищі оцінки фахівців. Також у нас пройшли консультації з дирекцією EAZA щодо подальших кроків з реконструкції зоопарку. Поїздка була дуже корисною, тому що ми обмінялися думками, вивчили досвід, заручилися підтримкою. Упевнений, що наш зоопарк буде кращим в Україні і одним із кращих у Європі», - зазначив Ігор Терехов.

За його словами, за домовленістю з керівництвом EAZA в середині жовтня до Харкова приїдуть фахівці цієї організації, які проведуть консультації щодо проектних рішень в рамках реконструкції зоопарку.

Нагадаємо, у липні харківський зоопарк закрили на реконструкціюВ ході реконструкції територію розділять на зоогеографічні зони, майже зникнуть клітини і бар'єри тощо. Завершити роботи планується за два роки. Вхід до оновленого зоопарку буде безкоштовним.

Довідка. Європейська асоціація зоопарків і акваріумів (EAZA) - організація, що об'єднує зоопарки та акваріуми спочатку Європи, а пізніше - й інших країн. Налічує 340 членів з 41 країни світу.

comments powered by HyperComments