У Харкові відкриють школу після карантину

Понеділок, 26 вересня 2016, 20:03
Причина, чому дітвора з 69-ї школи раптово відчула себе погано, визначена.
У Харкові відкриють школу після карантину

27 вересня у харківській школі №69 знімають карантин.

Нагадаємо, десять днів тому в цьому навчальному закладі з 290 учнів 86 не з'явилися на заняття. Було встановлено, що 13 дітей не прийшли в школу через сімейні причини, ще 13 – хворіють респіраторними захворюваннями, а у 60 учнів спостерігаються однакові симптоми – нудота, погане самопочуття. В кінці дня аналогічні симптоми з'явилися і у трьох вчителів.

Версія харчового отруєння була відкинута відразу – централізованого харчування в школі немає, і з 60 дітей столову напередодні відвідували менше половини. Медики і санлікарі припустили, що це ентеровірус, який потрапляє в організм через шлунково-кишковий тракт і поширюється дуже швидко. Було прийнято рішення закрити школу на карантин. Департамент освіти звернувся до обласного лабораторний центр з проханням взяти проби в класах, коридорах, їдальні, зробити аналіз води, щоб встановити, що послужило причиною поганого самопочуття дітей. Нікого не шпиталізували.

Причина отруєння крилася у воді, яку поставляє в школу Південна залізниця. Фахівці КП «Харьковводрканал» довели до ладу водопровідні мережі, і за останніми аналізами вода вже була нормальної якості.

Отже, у вівторок, як би кому не хотілося, а доведеться йти на заняття.

Правда, на сайті 69-ї школи інформації про закінчення карантину немає.

comments powered by HyperComments