Затримано організатора виготовлення сурогатної горілки, якою потруїлися десятки людей (ФОТО)

Четвер, 29 вересня 2016, 13:02
Організатор виготовлення сурогатного алкоголю, який став причиною масового отруєння і смерті більше 30 чоловік, затриманий. Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.
Затримано організатора виготовлення сурогатної горілки, якою потруїлися десятки людей (ФОТО)

За його словами, затримання проводили співробітники податкової міліції Харківської області спільно зі спецпідрозділом СБУ "Альфа" та працівниками обласної прокуратури.

Крім того, затримано трьох спільників організатора.

"Працювали п'ять діб поспіль. В операції був задіяний весь особовий склад податкової міліції Харківської області, близько 100 осіб", - написав Білан.

Він підкреслив, що в даний час вже вилучено більше чотирьох тонн технічного спирту та обладнання для виготовлення сурогату.

За словами Білана, процесуальні дії тривають. Правоохоронці відпрацьовують не лише канали, по яких спирт потрапив в Україну, а й місця реалізації вже виготовленого сурогату.

За інформацією Держспоживслужби України, в період з 21 по 29 вересня в Харківській області зареєстрували 58 випадків отруєння сурогатним алкоголем, з усіх постраждалих 25 осіб померли.

У Донецькій області зареєстровано 9 випадків отруєння, з них 5 завершилися летально.

Також 5 осіб померли в місті Миколаєві.

Всього зареєстровано 72 випадки отруєнь, з яких 35 смертельні.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей) КК України. Затримано троє власників магазинів в різних районах.

comments powered by HyperComments