Харківських строковиків не відправлятимуть в АТО – військовий комісар

П'ятниця, 30 вересня 2016, 09:06
З 1 жовтня в Харкові, як і по всій Україні, почнеться осінній призов на строкову військову службу.
Харківських строковиків не відправлятимуть в АТО – військовий комісар

Призов триватиме до 30 листопада. У Харкові планується оформити на строкову військову службу 469 осіб, що становить 43% загального планового завдання для Харківської області – 1100 призовників.

Наразі районні призовні комісії Харкова визнали придатними до військової служби і сформували у команди 64 призовники, що становить 14% від плану і, за оцінками областного військового комісара Юрія Калгушкіа, це – незадовільний показник.

Серед причин ситуації, що склалася, він назвав слабо організоване оповіщення призовників. Наприклад, з 15 тисяч 7000 людей, яким мають видати повістки, були оповіщені тільки 5 тисяч 3000. Із них прибули до військкоматів близько 950 хлопців. При цьому 800 з них мають право відстрочки від призову.

Небажання йти до військкоматів Юрій Калгушкін пояснює недостатньою поінформованістю про умови проходження військової служби.

«Вони та їхні батьки просто бояться. Уже другий призов поспіль ми говоримо про те, що строковики при жодних обставинах не будуть відправлятися в зону АТО, але у багатьох є побоювання, що вони прибудуть у частину, а їх потім відправлять туди, де йдуть бойові дії – каже Юрій Калгушкін. – Тому я хочу нагадати, що це категорично заборонено рішенням РНБО України, введене в дію Указом президента».

За його словами, найближчим часом буде посилена роз'яснювальна робота серед населення, а також стануть активніше інформувати призовників про необхідність з'явитися у військкомати під час осіннього призову.

comments powered by HyperComments