Представникам української влади потрібно знову заслужити довіру - Степан Кубів

П'ятниця, 30 вересня 2016, 14:21
Довіра, довіра і ще раз довіра - ось той лозунг, який сьогодні буде говорити про зростання економічних інвестицій.
Представникам української влади потрібно знову заслужити довіру - Степан Кубів

Про це розповів перший віце-прем'єр міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час Міжнародного економічного форуму в Харкові.

«Гостинний Харків! Ми вдячні тобі за те, що ми сьогодні на сході України можем побачити реальну картину реально зацікавленого ринку після оголошення і спільних дій уряду, президента і ВР. Єдність влади - це запорука стабільності і довіри. А довіру нам, представникам української влади, потрібно знову заслужити. І зробити це необхідно за допомогою реальних реформ. Реальних кроків. Реальної щоденної роботи чиновників. Так, реформи сьогодні непопулярні. Але в історичній преамбулі, в історичному часі вони будуть оцінені поколіннями. І тільки довіра, повернення довіри до влади, реальне реформування економіки, стабільна ситуація, прогнозована економіка, оцінка макропоказників дозволять відновити довіру до бізнесу в цілому. Україна - це великий ринок. Це 45 млн населення. Україна - це освічені люди. Україна - це прикладна наука. Україна - це велика промисловість. Особливу подяку хочеться висловити представникам харківського бізнесу та харківської промисловості, яка сьогодні переживає не найкращі часи, що переорієнтує ринки, диверсифікує їх, змінює вектори з східного на багатофункціональні ринки збуту. Я віддаю собі звіт в тому, що ми не розуміли, що таке інвестиційні, експортні ризики, не розуміли важливість довгострокової політики - до початку воєнних дій, які змусили нас неоднозначно переорієнтувати свою діяльність. Сьогодні ми розуміємо свою відповідальність як члени уряду. Я кажу це від свого імені - як перший віце-прем'єр, міністр економіки, і від імені всіх міністрів уряду.

Ми відкриті, ми готові до дискусії. Ми готові до змін та реформ. Я хочу подякувати депутатам ВР, які вчора і минулого тижня дуже якісно попрацювали. Було прийнято більше десяти законів за нашими зобов'язаннями і реформування. В Україні працюють одні з найбільш «загартованих» бізнесменів - не тільки Європи, але й світу. У нас сильні позиції з точки зору прагнення відновити довіру до нашої країни. Ми вдячні європейським партнерам, США, Канаді, іншим країнам, які допомогли нам у скрутний час зберегти нашу незалежність, зупинити ворога. І головне те, що ми сьогодні говоримо про мирну економіку. У своєму вітанні Володимир Гройсман відзначив важливість зусиль КМУ на цьому шляху і визначив напрямки для інвестицій, якими варто скористатися. Вперше ми подали бюджет 15 вересня. Вперше, завдяки професійній команді Міністерства фінансів, Міністерства економіки, уряду в цілому ми змогли вийти на публічну дискусію. Вперше ми представили макропоказники на три роки, які свідчать про реальні кроки нашого уряду по формуванню інвестиційно привабливої політики. Ми вперше продемонстрували єдність у голосуванні реальних законів у ВР. І ми побачили - коли ми єдині, коли ми відкриті до дискусії - ринок починає оживати. Тому що повертається довіра. Довіра, довіра і ще раз довіра - ось той лозунг, який сьогодні буде говорити про зростання економічних інвестицій, фінансових інвестицій, експортно-імпортних позицій. Я радий бути сьогодні тут, з вами, щоб запевнити вас у відданості реформам, які проводить Україна, Президент, Верховна Рада. Ще раз дозвольте привітати всіх з цією важливою подією. І побажати всім результативної роботи. Слава Україні!», - сказав він.

comments powered by HyperComments