Ми будемо популяризувати науку серед школярів Харківської області - Світлична

П'ятниця, 30 вересня 2016, 14:54
2 жовтня в усіх українських школах будуть святкувати День вчителя. Напередодні свята відбулися урочистості за участю керівництва області.
Ми будемо популяризувати науку серед школярів Харківської області - Світлична

В ході урочистостей, що були присвячені Дню працівників освіти, представники навчального центру «ЛандауЦентр» презентували спільний проект ХОДА, Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та Харківського університетського консорціуму – продемонстрували фізичні та хімічні експерименти та досліди.

"Вважаю за необхідне, організувати роботу проекту таким чином, щоб його було презентовано в кожній сільській школі області. Головна мета - популяризувати науку та більше залучити дітей до навчального процесу. Ми будемо популяризувати науку серед школярів Харківської області", - прокоментувала в.о. губернатора Харківської області Юлія Світлична.

Про свою роботу розповіли учителі з Балаклейського, Валківського та Зміївського районів Харкова.

"XXІ століття визнане ЮНЕСКО століттям біології. Саме тому сучасна школа повинна забезпечувати опанування учнями світових досягнень у галузі біології, екології та навчити використовувати ці знання в повсякденному житті. Хибно вважати, що сільські або районні школи недостатньо обладнанні інформаційно-комунікаційними технологіями. Завдяки сприянню обласної влади ми маємо можливість використовувати на уроках Інтернет-ресурси, мультимедійні електронні посібники, сайти testorium, онлайн-тестування з підготовки до ЗНО. Наші діти є щорічними призерами обласного етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології, обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Я пишаюся своїми учнями, намагаюсь окрім шкільної програми навчити їх людяності, щирості, критичному мисленню, жазі до пізнання Всесвіту", - каже учитель біології вищої категорії, вчитель-методист Балаклійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Балаклійської районної ради Харківської області Ткаченко Олена Михайлівна.

"Статус опорної школи дає нам можливість значно покращити матеріальну базу, зробити її дійсно сучасною, європейського рівня. Що вже зроблено? За кошти державного та обласного бюджетів придбано і встановлено мультимедійне та наочне обладнання з відповідним ліцензійним забезпеченням для кабінетів фізики та географії, замінено меблі в кабінетах іноземної мови, початкового навчання, фізики, географії.  Придбано холодильне обладнання для шкільної їдальні (холодильна та морозильна камери).Вже заключено договори на придбання двох лінгафонних кабінетів, кабінетів  інформатики та ІКТ, хімії, фізики, біології, історії, а також  електронного інформаційного кіоску. Важливим є те, що для ліцею придбано новий автобус, що дасть можливість підвозити учнів із філій на уроки та факультативи в навчальні кабінети (лабораторні роботи з фізики,   хімії та біології,  додаткові та факультативні заняття з англійської мови, практичні заняття з інформатики тощо). Виховну і позакласну роботу сплановано так, що учні з філій будуть  учасниками спортивних змагань, свят та інших виховних заходів у ліцеї, адже ми тепер єдина велика шкільна сім`я", - розпоавідає директор Валківського ліцею імені Олександра Марсельського Грєхова Віра Іванівна.

"Учитель-новатор завжди виховає учня-інноватора, здатного змінювати навколишній світ, розвивати економіку, конкурувати на ринку праці, вчитися упродовж всього життя. Тому ми підтримуємо шкільну реформу, бо широкий загал побачив, що опорна школа, добре обладнана і зміцнена висококваліфікованими кадрами, дає змогу отримувати справді якісну освіту дітям із сільської місцевості на рівні базової і старшої профільної школи. Діти реально потрапляють у хороші умови навчання, отримують можливості вивчення двох іноземних мов, поглиблено вивчати предмети і мати ранню допрофільну підготовку через мережу предметних гуртків, і, звісно, якісно підготуватись до вступу у профільну школу і не пасувати перед конкурсними випробуваннями", - каже директор Зміївського ліцею № 1 Гутаріна Людмила Володимирівна.

comments powered by HyperComments