Харків’яни дізнаються про кібербезпеку та навчається основам хакерської діяльності

Юлія Гуш, фото - Сергій Козлов  |  Вівторок, 4 жовтня 2016, 14:51
7 жовтня в Харкові пройде Всеукраїнський форум з кібербезпеки, а також битва хакерів HackIT-2016.
Харків’яни дізнаються про кібербезпеку та навчається основам хакерської діяльності

 Даний форум буде проводитися вже вдруге.

«Цього року ми вирішили розділити онлайн битву хакерів та офлайнову частину форуму на дві різні частини, – розповів Микита Книш, організатор заходу, – фінал онлайн битви у нас пройде 6 числа. Онлайн битва йде до свого завершення... було зареєстровано 1002 команди з 93 різних країн світу. Хоча за весь час змагань реально активних команд було 408. Це дуже велике число».

Також мова йшла про кібербезпеку в умовах інформаційні війни, в який на даний момент перебуває Україна. Було висловлено побажання, щоб держава більше уваги приділяла даному питанню.

«16 серпня прийняла присягу перша партія наших кіберполіцейських, – розповів Віталій Балашов, завідувач кафедри комп’ютерної криміналістики Харківського НІІ судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса, – мені випала честь стати їх тренером. Моєю дисципліною була комп’ютерна криміналістика... і якщо взяти відгуки по результатам роботи, то у нас були люди, які за декілька десятків хвилин зламали сам тренажер. Вони знайшли не тільки ті вразливий місця, як це було заплановано, а пішли ще далі».

Участь у форумі візьме також відомий американський хакер Ендрю «weev» Ауернхаймер, якому довелося свого часу покинути США. Під час заходу він розповідатиме про те, як впливати на фінансові ринки, використовуючи різноманітні експлойти. Загалом, його лекція має стосунок не скільки до хакінгу, як до трейдеру.

"Кожен громадянин має допомагати тій країні, в якій він живе, і тому я вважаю це необхідним", – підкреслив Ауернхаймер.

Також він розповів, чому він виїхав до України. За його словами, вдома він свого часу став жертвою переслідувань з боку владних структур. Але після вирішення власних проблем він виїхав з країни. Йому пропонували поселитися в Росії, проте чоловік вибрав для постійного проживання Україну. На форумі можна буде зустріти іменитих хакерів, відомих і на в всеукраїнському, і на всесвітньому рівнях.

Сам захід передбачає проведення воркшопів , де всі охочі зможуть навчитися основам хакерської майстерності. Проте все буде виключено в межах закону, а всі методи – виключно легальними. Справжні сайти та сервери ніхто ламати не стане, об’єктами такого навчання стануть спеціальні тренажери.

comments powered by HyperComments