Хто й навіщо порозмальвував стіни харківського заводу

Середа, 5 жовтня 2016, 07:22
У вівторок харківських журналістів зібрали, аби показати «художества» на будівлі, що виходить на Московський проспект.
Хто й навіщо порозмальвував стіни харківського заводу

 Як з'ясувалося, це – шість арт-об'єктів заводу «Турбоатом». Мурали зображують продукцію заводу, яку відправляють замовнику.

Як повідомили організатори, арт-об'єкти створені художниками з Західної України і Харківської області в серпні в рамках першого етапу роботи форуму «ГаличинаКульт». Тепер розпочався другий етап роботи форуму. Після презентації гостей провели екскурсію Харковом, зокрема, показали будинок «Слово». А потім у ЄрміловЦентрі відбулося офіційне відкриття другого етапу форуму «ГаличинаКульт».

В ході презентації організатори нагадали, що коли в серпні цього року опрацьовувалася ідея розмалювати будинки Харкова, художники стали шукати відповідні об'єкти. Керівництво «Турбоатому» запропонувало використовувати їх фасади і поділилося ідеєю, щоб малюнки відображали процес виробництва турбін.

Муралісти з Західної України після повернення додому розповіли, що індустріальний пейзаж дуже добре підходить для муралів у Харкові, і художники із задоволенням повернулися б до Харкова знову, передає ІА SQ.

comments powered by HyperComments