Африканська чума свиней в Харківській області: чому спалах трапився в Чугуївському районі

Четвер, 13 жовтня 2016, 11:37
Спалах африканської чуми в селі Малинівка Чугуївського району стався через погану поінформованість місцевого населення.
Африканська чума свиней в Харківській області: чому спалах трапився в Чугуївському районі

Про це повідомив віце-губернатор Марк Беккер на обласному науково-практичному семінарі щодо невідкладних заходів щодо попередження поширення африканської чуми свиней в свинарських господарствах.

«Саме через незнання місцевого населення, через ігнорування людьми мінімальних правил утримання худоби, через безконтрольне переміщення як поголів'я свиней, так і продукції рослинництва з найближчих до спалахів АЧС зон», - підкреслив Марк Беккер.

Він також зазначив, що на даний момент джерело виникнення цього захворювання в Чугуївському районі з'ясовує поліція.

«Якщо по Дергачівському району ми розуміли, що це - поголів'я, яке було привезено з Полтавської та Сумської областей, то тут джерело зовсім інше. У Чугуївському районі свинопоголів'я в ті двори, де був падіж тварин, не завозилося протягом тривалого часу. Швидше за все, АЧС була занесена транспортними засобами, які розвозили дешеву сільгосппродукцію, - сказав Марк Беккер. - Тому контролюйте це питання у своїх районах, попереджайте голів сільських рад. Ми всі повинні розуміти джерело походження м'ясних і рослинних продуктів».

За інформацією Марка Беккера, в селі Малинівка при обході було перевірено 1670 дворів, у яких вилучено та ліквідовано 24 тварин.

Зазначимо, на території Харківської області африканська чума свиней зареєстрована вперше.

comments powered by HyperComments